Herkes rengini belli etsin, halk da bilsin!

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, “T.C.” ibaresiyle ilgili, “Belediye'de daha önceden T.C. başlığı bulunmuyordu” şeklinde açıklamada bulunan AKP İlçe Başkanı Mustafa Çelik ve söz konusu haberi kamuoyuna yanlış aktaran bir gazeteye göndermede bulundu.
T.C. ibaresinin Belediye'ye konulmasının bazılarını rahatsız ettiğini dile getiren Başkan Koç, son günlerde gündemde yer alan haberlerin gerçeklerden saptırılarak kamuoyunun yanlış yönlendirildiğini savundu.
Bu konuda duyduğu rahatsızlığı dile getiren Koç, “Herkes rengini açıkça belli etsin, Karacabey halkı da neyin ne olduğunu görsün. Bir basın kuruluşu işin içine siyaseti alet etti, kırk kişi o alete oyuncak oldu. Bunların içerisinde Hürriyet köşe yazarı da var, siyasi parti başkanı da, siyasi parti yönetim kurulu üyesi de” şeklinde sitem etti.
Başkan Koç, 23 Nisan günü Belediye'ye konulan T.C. başlıklı tabela ile ilgili olarak Hürriyet gazetesinde yer alan habere dikkat çekerek, duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
Diğer taraftan Başkan Koç, bir köşe yazarının; “Karacabey Belediyesi'nde daha önceden T.C. başlığı bulunuyordu ancak Başkan Ergün Koç, tabelayı AKP'ye geçince değiştirdi ve sadece “Belediye” yazısını bıraktı. Koç AKP ile yollarını ayırınca da yeniden T.C.'yi ekledi” şeklindeki yazısını çok komik bulduğunu söyledi.
Konunun Hürriyet gazetesinde yer almasının ardından Karacabey Belediyesi, söz konusu yazara telefon ve mail yoluyla da ulaşarak kendisine durumunun bu şekilde olmadığını ve 1999 yılından beri Belediye binası tabelasında yalnızca “Belediye” yazdığını ancak 2013 yılı 23 Nisan'ında bu tabelanın “T.C.” başlığı altında değiştirildiğini ifade etti.
Bazı gazetecilerin haberi AKP'den intikam almak için olduğunu ima ederek servis etmesinin vahim bir durum olduğunu belirten Koç, yapılan haksızlığın sebebini anlayamadığını ve gazetecilerin neden böyle bir şeye alet oldupğunu merak ettiğini belirtti.
Çelik, konuyu saptırmasın!
Öte yandan Başkan Ergün Koç, AKP İlçe Başkanı Mustafa Çelik'in açıklamalarını da sert bir dille eleştirdi.
Çelik'in, “Belediye'de daha önceden T.C. başlığı bulunmuyordu” şeklindeki açıklamasına dikkat çeken Koç, konunun saptırılmaya çalışıldığını söyledi.
Koç, “Bu tabelada yapılan değişiklik 1999 yılından beri ilk kez oldu. AKP'ye geçmemizden ne önce ne sonra biz bu değişikliği gerçekleştirmedik. Karacabey Belediyesi tabelası 1999 yılından beri hiç değişikliğe uğramamıştır. Biz de bunun aksi yönünde hiçbir açıklama yapmadık.
Ancak, Mustafa Çelik bunu nereden çıkardı? Niye alakasız bir yerden girerek mensubu olduğu partinin T.C.'yi kaldırma girişimini saptırdı. Koskaca iktidar partisinin başkanı her duyduğu habere cevap verirse, siyasi kariyeri çok uzun sürmeyecektir. Ne yazık ki Çelik, sadece cevap verebileceğini düşündüğü habere inanmak istemiş. Yazık!
Açıklamasında ülke genelinde yaşanan T.C. başlığının kaldırılmasına bir anlam vermeden direkt olarak bize yüklenmiş.
Bizler her türlü eleştiriye saygı çerçevesinde açığız. Ancak yalanlarla gelmesin bu eleştiriler. “Bu zamana kadar neden yapmadınız bu değişikliği, AKP'de olsaydın yapamazdın” gibi yorumlar alıyorum sosyal medyada.
Bu eylemi yaparak halkımızın hissiyatına tercüman olmak istedik. T.C.'nin kaldırılmasına bu tarihte teşebbüs edildiği için biz de bu tarihte duyarlılığımızı belli ettik. Kimse bunu siyasete, intikam duygularına alet etmesin. Bizim tek amacımız vatandaşın duyarlılığına cevap vermekti. Bugün 10 milyon kişi bu değişikliği somut bir tepkiyle kınamışken kimileri yapılan bu yanlışı doğru görmeye çalışmasın, ya da çıkıp rengini açıkça belli etsin.
Bizler Türkiye Cumhuriyeti başlığının böyle tartışmalarla anılmasından da rahatsız olduğumuzu belirtmek istiyoruz ve konunun kapanması adına bundan böyle bu konuyla alakalı bir açıklama yapmayacağımızı bildiriyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.