“Herkes dükkana sığar”

Salgın bazı sektörleri kökten sarstı. Bazı sektörler ise sarsıntıyı ilk zamanlarda yaşadı. Yani, salgın ihracata yönelik alanlarda farklı sonuçlar doğrurken, özellikle yeme içme, eğlence, düğün gibi alanları içini alan sektörleri derinden etkiledi.

O kesimlerden birisi de lokanta ve restaurantlar…

Geçtiğimiz günlerde Nilüfer’de sektör temsilcileri bir araya gelip seslerini Ankara’ya duyurmak için basın toplantısı düzenlediler.

O toplantıya ilişkin geçen bilgi notlarında İskender Kebab’ı Bursa’dan dünyaya ulaştırmak için gayret gösteren İskender Ailesi’nin temsilcileri de vardı. İskender denildiğinde akla gelen isimlerden birisi olan Yavuz İskenderoğlu o açıklamada yoktu ama ticari birlikteliğinin olmadığı ama İskender Ailesi’nden olan akrabaları vardı. İskenderoğlu bu gelişmeler üzerine şu notu gönderdi.

Notu BTSO’daki Lokantacılar Grubu’nun da içinde yer aldığı Nilüfer’deki eyleme dönüktü. Düşüncelerini aktardığı nota “Geçti Bor’un pazarı” başlığını atmış. Neden o toplantıyı benimsemediğini anlatıyor. BTSO Başkanı İbrahim Burkay’a sektörün sorunlarının çözümü konusunda “HDR”, yani herkes dükkana sığar projesi sunduklarını aktarıyor.

Devmında söyle diyor: “BTSO Başkanımıza “HDR” teklifinde bulunmuştuk. H: Herkes D: Dükkana S: Sığar ile mizah yaparak. Çünkü AVM’ler HES ile faaliyet gösteriyorsa bizler neden yapamadık…. Yemek yapanların, yemeğini günün içinde motorun sepetinde servise evet…. Bizlere hayır. Öyle mi? Fabrikalardaki işçiler, şantiyeler … vs evet Bizim garsonumuz ve servis elamanlarımıza hayır … Öyle mi? Bunu Sn Valimiz, tüm Bursa milletvekilleri ve kısmen Ankara’ya anlatıyoruz.

Sağ olsunlar bizi dinleyip, aktaracaklarını ifade ettiler Ama BESOB VE BTSO hariç… Kısaca; Oraları çalışma yeri… kardeşlerim. Herşeyin alt üst olduğu ve sermayesi emek olan bizleri yok saydılar ve çalışanına kadar herkesi perişan ettiler. Kasıt yok ama anlatanımız olmadı, olmadılar maalesef.

Bir söz vardır; ‘Ağlamayan bebeğe, emzik verilmez’ diye.. Seçtiklerimiz kılını bile kıpırdatmadılar.

Çünkü ‘Dayanılması en kolay ağrı , başkasının çektiği ağrıdır’ derler… Yazık, seçilmiş temsilcilerimiz (Lokantacılar grubu) çalışmadılar, BTSO’yu çalıştıramadılar…

Şimdi ucuz politikalara gerek yok.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.