Her türlü kesici ve delici aletin taşımak yasaklandı!

Karacabey Kaymakamlığı, Bursa Valiliği’nin son günlerde artan bıçaklama olaylarına karşı bir sanat veya mesleğin icrası için yerinde kullanılması ve taşınması zorunlu olanların haricindeki her türlü kesici ve delici aletin kişi üzerinde taşınmasını yasaklandığını bildirdi.
Bursa Valisi Şahabettin Harput tarafından, 17 İlçe Kaymakamlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve ilgili birimlere gönderilen kararda; “Bursa il merkezinde ve ilçelerde son zamanlarda bıçakla yaralama ve darp olaylarında artış olduğu, bu olaylara kalabalık grupların karıştığı, olaylarda tek veya çift yüzlü, sivri uçlu her türlü kesici ve delici aletlerin kullanıldığı gözlemlenmiş ve tespit edilmiştir. Tek veya çift yüzlü bıçaklar ile saldırı veya savunmada kullanılan 6136 Sayılı Kanun kapsamı dışında kalan sivri uçlu her türlü kesici ve delici aletlerin, bir sanat veya mesleğin icra edildiği yerlerde kullanılması ve taşınması zorunlu olan mahallerin dışında, kişilerin üzerinde taşındığında; Bıçak ve benzeri aletler ile adam yaralama olaylarının artış göstererek toplum huzurunu bozduğu, kamu düzeninin ve kişi dokunulmazlığının zarar gördüğü, kötü niyetli kişilerin değişik amaçlarla vatan-daşlar üzerinde zaman za-man korku ve baskı oluş-turabileceği meydana gelen olaylardan anlaşılmıştır” denildi.
Kararın Bursa il sınırları içerisinde bıçak ve her türlü kesici, delici alet ile adam yaralama olaylarının önüne geçilmesi, toplum huzurunun ve kişi dokunulmazlığının sağlanması açısından büyük bir önem taşıdığının altı çizildi.
            Valilik kararında, sözkonusu uygulamanı 5442 sayılı il idaresi kanununun 11/C ve 66. ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında yönetmeliğin 54. maddesi uyarınca hazırlandığı da hatırlatıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.