Her ailenin çocuğuna süt ve ekmek alabildiği bir ülke diliyoruz!

 

Süt zehirlenmelerine dikkat çeken Şahin, “Her ailenin çocuğuna sütünü ve ekmeğini kendi alabildiği bir ülkenin çok uzaklarda olmamasını diliyorum” dedi.

Süt dağıtımındaki ihmallerin giderilmesi gerektiğini belirten Şahin, “Her ailenin sütünü kendi alabildiği bir Türkiye çok mu uzak? İlkokullarda süt dağıtımında yaşanan zehirlenmeleri kaygıyla izliyoruz. Şu ana kadar 20’ye yakın ilde 5 bin civarında çocuğumuzun zehirlenme şikâyeti ile hastanelere başvurduğunu öğrendik. Çocuklarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Süt dağıtımındaki ihmaller ya da hatalar giderilmelidir. Zehirlenmelerde suçlu bulunan görevliler ve şirketlere gereken uyarı ve cezalar verilmelidir” diye konuştu.

Halkın Sesi Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Şahin sözlerini şöyle sürdürdü; “İlkokullarda süt dağıtmak sosyal proje olarak güzel olmakla birlikte, tarım ve hayvancılığın yok edilme sürecinin yanı sıra geçim sıkıntısında nasıl bir noktaya doğru gidildiğini de göstermesi bakımından önemli bir durumdur. Her ailenin çocuğuna sütünü ve ekmeğini kendi alabildiği veya üretebildiği bir ülke iken gelinen nokta acıklıdır. Annelerin çocuğuna sütünü kendi parasıyla alabileceği bir Türkiye’nin çok uzakta olmadığına inanıyorum. Üreten, emeğe değer veren, doğru paylaşan bir dünya için hepimiz daha çok çalışmalıyız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.