HEM’den görkemli final

Karacabey Halk Eğitimi Merkezi (HEM) tarafından ilçe merkezi ve köylerde açılan kurslar sona erdi. 2011-2012 Eğitim Öğretim yılı içinde açılan toplam 171 kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Programa Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven ve eşi Aysel Yurtseven, Belediye Başkanı Ergün Koç ve eşi Behiye Koç, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut'un eşi Fatma Karabulut, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasiler, okul müdürleri, muhtarlar, öğretmenler, çevre ilçelerden gelen davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunumunu HEM Başmüdür Yardımcısı Hanifi Kılıç ve Kurs Öğretmeni Nihal Tezer Savaş'ın yaptığı programda konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yaşar Gökbayrak, “Beşikten mezara eğitim” parolasıyla çıktıkları bu yolda başarılı çalışmalara imza attıklarını söyledi. Gökbayrak, “Halk Eğitim Merkezleri lüks değil ihtiyaçtır. Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda açtığımız kurslarla hizmet veriyoruz. Bu yıl açtığımız 73 çeşit, 171 kursta toplam 3 bin 685 kursiyere hizmet verdik.

Halk Eğitimi Merkezi olarak bizler, büyük bir aileyiz. 7'den 70'e tüm vatandaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Büyük Atatürk'ün çizdiği yolda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven de, HEM'in çalışmalarını takdir ettiklerini belirtirken, başarılı olan kursiyerleri tebrik etti.

Konuşmaların ardından kursiyerlere başarı belgeleri takdim edildi. İlk olarak engelli kursiyerlerin onurlandırıldı. Engellilere başarı belgeleri Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven ve eşi Aysel Yurtseven tarafından verildi.

Daha sonra da Kadın üst giysileri, iğne oyası, makine nakışı, kurdele nakışı, ev aksesuar ve takı tasarımı, ahşap boyama ve el nakışı, tel kırma branşlarında başarılı olan kursiyerlere de sertifikaları protokol tarafından sunuldu.

Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'ndeki programın ardından köy kursiyerlerin, engellilerin ve merkez binadaki kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı 3 serginin açılışları gerçekleşti.

Birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı sergiler büyük beğeni toplarken, kursiyerlerin bir yıl boyunca yaptığı emekler takdirle karşılandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.