HEM eğitim yılı bitti

HEM eğitim yılı bitti
Karacabey Halk Eğitim Merkezi eğitim-öğretim yılı önceki gün sona erdi.
HEM Müdürü İbrahim Çalı sona eren 2006-2007 öğretim yılının dopdolu geçtiğini belirtti. Çalı, “ Geride bıraktığımız eğitim yılında 51 branşta 143 kurs açıldı. Kursiyerlerimiz bu kurslara katılarak hem mesleki, hem de kişisel becerilerini arttırdılar. 200-2007 eğitim yılında 2830 kursiyer kurslarımıza katıldı” diye konuştu.
2006-2007 eğitim yılı faaliyetleri hakkında da bilgi veren Çalı, “Bunların 1170’i bayan, 1130’nu da erkek kursiyerler oluşturdu.
Öncelikli olarak her yıl olduğu gibi geride bıraktığımız eğitim yılına okuma yazma kursu ile başladık. Okuma yazma kurslarımıza 196 kişi katıldı ve 150’si belgelerini aldı. Bunun yanında bilgisayar işletmenliği kurslarına 474 kişi, Yabancı dil kurslarına da 77 kişi katıldı. Kursiyerlerimizden 102’i bağlama, 68’i gitar, 25’i ney, 17’si keman, 20’si de Türk Sanat Müziği kurslarına katılarak Müzik alanıyla ilgili kurslarımıza toplam 232 kursiyer ilgi gösterdi. Türk Halk Oyunları kursumuza 148 kursiyer katılarak kültürümüzün önemli bir parçası olan halk oyunlarımızı öğrendi. 58 kursiyerimiz Anne Çocuk Sağlığı kurslarımıza katılarak kendilerini geliştirdi. Ayrıca tarım ve hayvancılığa yönelik Arıcılık, Sığır Besiciliği, Meyve ve Meyve Budamacılığı kursları, Hat süsleme sanatı Tezhip kursu, Engelli kursiyerlerimize takı tasarım ve ahşap boyama kursları açılan bazı kurslarımızdır. Bunların yanında Türkü Gecesi, Gitar Gecesi, Tiyatro gösterileri, Folklor gösterisi ve TSM konserleri de düzenleyerek hem çalışmalarımızı sergiledik hem de sosyal ve kültürel alanda ilçemizin gelişmesine katkıda bulunduk.
Önümüzdeki eğitim yılında halkın geneline yayılmamış spor branşlarına yönelik kurslar, engelli vatandaşlarımız için de özverili çalışmalarımız devam edecek. Yeni eğitim yılında mesleki olarak CNS Freze Operatörlüğü kursu da açılacak. Önümüzdeki yıl bu yıldan daha da dolu olarak halkımızın karşısına çıkacağız. Bu yıl 82 ücretli usta öğretici, 143 kurs görevlisi görev aldı. Yeni eğitim yılına bu gün başlayacağız. Usta öğretici olarak görev almak isteyenler 3-14 Eylül tarihleri arasında başvurularını yapabilir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.