Hayri Türkyılmaz ‘Bir dönem daha adayım’ dedi!

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yedinci yıl değerlendirme toplantısında bir soru üzerine üçüncü dönem de devam etme kararında olduğunu söyledi.

Mustafa Bozbey’in adaylığının Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanmasının ardından Hayri Türkyılmaz da başkan adaylığını ilan etti.

Bu ilçenin geleceği açısından iyi de oldu.

7 yıldır Mudanya’nın yağması Türkyılmaz sayesinde durdu.

Zeytinlikler ranta kurban gitmedi, tarım alanları beton binalarla dolmadı.

Bu demektir ki haramiler 8 yıl daha Mudanya’da olmayacaklar.

TAŞ MEKTEP İNCİ GİBİ PARLADI!
Yerel haramilerin saltanatını yıkan Hayri Türkyılmaz, çalmadığı, çırpmadığı için de kendi bütçesinden iş yapmaya devam ediyor.

Taş Mektep öyle ortaya çıktı.

Öz kaynaklarından 7 milyon lira harcayarak, yıllardır Bursa’ya, Tirilye’ye boş boş bakan bina ayağa kaldırıldı.

Makarios’un öğrenim gördüğü iddia edilen bu yapı sadece Türkiye’nin değil dünyanın sayılı güzel mimari eserlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Harabe olmaktan kurtarıldı, önümüzdeki süreçte işlevli hale getirilecek…

Kütüphane yer alacak, yörenin ürünlerinin tanıtıldığı fuaye alanları dolacak, dijital müze olarak hizmete açık hale gelecek.

1987 yılından bu yana kaderine terk edilmiş, harap haldeki bina artık Bursalıların, Mudanyalıların, Tirilye’de yaşayanların hizmetinde olacak.

 **** 
Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Taş Mektep’in resmi açılışına Fener Rum Patriği Bartholomeos başta olmak üzere Yunanistan eski Başbakanı, sosyalist Çipras’ın davet edileceğini, görkemli bir törenle açılış yapılacağının altını çizdi..

DENİZ SALYASI VE MARMARA’NIN DURUMU!

Başkan Türkyılmaz’a Marmara denizinde görülen kirlilikle ilgili soru yönelttim.

Bakın neler söyledi:

Nilüfer deresinden gelen kirlilik derin deşarj yoluyla denizin 500 metre ilerisine dökülüyor. Bundan vazgeçilip arıtma yapılması lazım. Bu görev Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın… Biz, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne yazı yazdık, ‘Tehlikeli durum yok’ yanıtını aldık. Bursa Büyükşehir ise kılını kıpırdatmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçtik. Ekrem İmamoğlu’nu teşekkür ediyorum, 55 kilometrelik sahilimizi temizlemek için araç gönderdiler. Oysa daha önce Mudanya’da Bursa Büyükşehir’in iki temizleme aracı duruyordu. 1 Nisan 2014’te seçim kazandım, 2 Nisan’da bu araçları alıp Gemlik’e götürdüler. Bu İstanbul’dan araç isteyince, o aletler geldiler, Güzelyalı Yat Limanı’nda bir çalışma yapıp gittiler. Sonra da utanmadan tweet attılar.
Burada esas olan derelerin, sanayi atıklarının denize arıtmadan ulaşmamasıdır. Bu gidişle balık nesli Marmara’da ortadan kalkabilir. Arıtma şart!”

TİRİLYE YAVAŞ ŞEHİR OLUYOR!

Uzun süredir Tirilye’ye yolum düşmemişti. Çok önemli değişiklikler gözüme çarptı. Mudanya Belediyesi’nin de eli değemeye başlamış bu güzel beldeye…

Yavaş şehir (Cıttaslow) başvurusu yapılan Tirilye, Türkiye’den onay aldı. Şimdi sıra İtalya’daki bu ağın genel merkezinde…

Oradan da onay alırsa, yavaş şehir olacak, Mudanya Belediyesi’nin tarihe yaptığı dokunuşlarla birlikte Tirilye, Bursa’nın turizm merkezi olacak.

 **** 
Bu yazının dipnotu: CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP İl Başkanı İsmet Karaca, İlçe Başkanı Ömer Aydın, CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mustafa Bozbey’in yanı sıra belediye meclis üyeleri ve birim müdürlerinin katıldığı 7. Yıl değerlendirme toplantısına Orhan Sarıbal, Lale Karabıyık, Erkan Aydın neden katılmadı acaba?
Bu arada Bursa Metropoliti İlias Bilis’in toplantıya katıldığının altını çizeyim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.