Hayırlar’da bayram mutluluğu

Seyran İlköğretim Okulu’nun yedinci bayram şenliği görülmeye değerdi:

Okul Bandosu eşliğinde öğrencilerin köy içinde yürüyüşü ile start alan etkinlik, Atatürk büstünün önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Daha sonra buradan tören yapılacak alana geçen öğrenciler şenlik için tertip aldı.

Köylerinde yıllardır bando sesinin duyulmadığını ve İstiklal Marşı'nın okunmadığını belirten Köy Muhtarı Halit Yılmaz, “Çocuklar, bizlere unuttuğumuz heyecanları yeniden yaşattılar” dedi. Programda ayrıca 2-3 bin kişilik çim alanda Çerkez etkinlikleri de yapıldı.

Bayram coşkusuna İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ve köy muhtarlarının yanı sıra çok sayıda misafir de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Sınıf Öğretmeni Güray Yılmaz, daha sonra mikrofonu küçük sunuculara devretti.

Projeye verdikleri öneme dikkat çeken Seyran İlköğretim Okulu Müdürü Şaban Vural, amaçlarının her köye bando, müzik, çocuk seslerini taşımak ve tören için okula gelemeyen velilere çocuklarının etkinliklerini izletmek olduğunu dile getirdi.

Projenin ilk aşaması bu yılki şenlikle sona erdiğini belirten Vural, “Ancak okulun eğitim bölgesinde bulunan taşımalı eğitim kapsamındaki köylerden gelen yoğun talep üzerine önümüzdeki yıldan itibaren projenin ikinci aşaması başlatılacak ve okul eğitim öğretime devam ettiği sürece proje uygulamada kalacaktır.

Projenin temel hedeflerinden birisi de tüm taşıma merkezi okullarımıza örnek teşkil etmekti. Bugün bazı okullarımızın projemizi ismini bile değiştirmeden örnek almış olmaları bizleri ayrıca sevindirmekte ve gururlandırmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.