Haydi Karacabey, BÜYÜK ATATÜRK KOŞUSU’na!

Karacabey Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün her yıl ortaklaşa olarak düzenlediği Büyük Atatürk Koşusu 27 Aralık Perşembe günü koşulacak.
Konu ile ilgili bilgi aldığımız Gençlik ve Spor İlçe Müdürü S.Ayhan Sağlam; “Bilindiği üzere Mustafa Kemal Atatürk, Erzurum ve Sivas Kongreleri’nin ardından milli mücadelenin merkezi olarak Ankara’yı belirlemiş ve ilk defa 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelmiştir. Bugün Dikmen-Keklikpınarı’nda dolmuş ve EGO otobüslerinin kalkış durağı olan mevkide ilk defa Ankara’ya ayak basmış; Ankara halkı ve Ankara Seymenleri, Atatürk’ü ve yanındakileri burada karşılamıştır. Büyük Atatürk Koşusu, bu günün anısına ilk defa 27 Aralık 1936’da düzenlenmiş ve hiç ara verilmeden günümüze kadar gelmiştir.
Bizde İlçemizde uzun yıllardır geleneksel hale getirerek organize ettiğimiz bu koşuyu 27 Aralık Perşembe günü saat 09:00 itibarı ile Atatürk Kültür Parkı içerisinde gerçekleştireceğiz. Koşular Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Küçükler kız/erkek kategorileri olmak üzere toplam 8 kategoride gerçekleştirilecektir. Koşulara 300’ün üzerinde sporcunun katılması bekliyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 99. Yıldönümü anısına organize ettiğimiz koşulara tüm ilçe halkımızı da davet ediyorum. 8-18 yaş grubundaki gençlerimize sporcu lisansı zorunluluğu bulunurken büyükler kategorisinde koşacak ilçe halkımız için ise sağlık raporu zorunluluğu bulunmaktadır.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.