Hatıran Yeter Bursaspor’um

Bursa Valiliği başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi, BTSO ve ilçe belediyeleri Bursaspor’a maddi destek sağlanması için tek yürek oldu. Kulübe ekonomik katkı sağlaması amacıyla başlatılan ‘Hatıran Yeter Kombine Kartı’ kampanyasına Büyükşehir Belediyesi 5016, BTSO 1963, Yıldırım, Nilüfer ve Osmangazi Belediyeleri de 1000’er kombine kartı alarak destek verdi.

Bursaspor’un ekonomik dar boğazdan bir an önce çıkabilmesi için başlatılan ‘Hatıran Yeter Kombine Kartı’ kampanyasının tanıtımı, Büyükşehir Belediye Stadyumunda yapıldı. Tanıtım toplantısına Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Beytullah Seferler, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Kamat, Teknik Direktör Mustafa Er ve yeşil beyazlı sporcular katıldı.

İcraat zamanı

Toplantıda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursaspor’un maçlarını yakından takip ettiğini belirterek, özellikle 2-0’dan 3-2 kazanılan Akhisar maçında gösterdikleri mücadele ile Bursa’ya büyük mutluluk yaşatan tüm futbolcuları ve teknik kadroyu tebrik etti. Bursaspor’un 24 haftada 34 puan topladığını ve play-off’lar için arada 7 puanlık fark olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Bu kesinlikle kapatılmayacak bir fark değil. Önümüzde 10 tane maç ve 30 puan var. Bursaspor geçmişte çok önemli başarılara imza atmış bir kulüp. Ama şimdi bu zor ve sıkıntılı süreçte konuşma zamanı değil, icraat zamanı. ‘Süper Lig’den niçin düştük, niçin bu hale geldik. Şu başkan döneminde şöyle oldu, bu başkan döneminde böyle oldu’ demenin zamanı değil. Bana göre elbirliği ile hedefe kilitlenmenin zamanı” dedi.

Büyükşehir’e 5016 kombine

Hatıra kombine kart uygulamasında bir kart bedelinin 100 TL olmasının çok anlamlı olduğunu böylelikle herkesin bu kampanyaya katılabileceğini ifade eden Başkan Aktaş, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak kanuni çerçevede Bursaspor için elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyuyoruz. Her şeyi tartışabiliriz ama Bursasporluluğumu asla tartıştırmam. Ben gerçekten şehrimin takımının hem de Belediye Başkanı olduğum şehrin takımının çok başarılı olmasını arzu ediyorum. Süper Lig’e ulaşma noktasında takdir edersiniz ki ciddi bir katkıya desteğe ihtiyaç var. Bursa’da yaşayan her bir vatandaşımızın bu süreçte bu anlamlı kampanya da çok ciddi katkı vereceklerine yürekten inanıyorum. İlçe belediyelerimiz 1000’er bilet alarak kampanyaya destek verdi. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de 3000 bin biletle kampanyaya destek veriyoruz” diye konuştu.

Bunun üzerine kulüp Başkanı Erkan Kamat, Büyükşehir Belediyesi için özel olarak 5000 kart hazırladıklarını söyleyince Başkan Aktaş’da “Madem plakamız 16, 5016 olsun” diyerek kampanyaya desteğini artırdı.

BTSO 1963 kombine aldı

Bursa iş dünyası olarak her zaman Bursaspor’un yanında olduklarını dile getiren BTSO Başkanı İbrahim Burkay da futbolun sadece Türkiye’de değil dünyada spor branşları içinde gerçekten en büyük kitleye hitap eden hem tanıtım hem de prestij açısından çok ciddi algı oluşturan bir güce sahip olduğunu vurguladı. Bu anlamda Bursaspor’un Bursa kenti için çok önemli değeri olduğunu kaydeden Burkay, “Bursaspor nasıl 2010 yılında şampiyonluk yaşattıysa bu kente bugün de yine tekrar Süper Lig’e çıkmak için büyük bir mücadele veriyor takımımız. Biz Bursa’nın tüm dinamikleri her zaman için Bursaspor’a elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. İnşallah Bursaspor’a gönül vermiş tüm taraftarlarımız tüm Bursalılar bu kampanyayı destekleyecekler ve takımımız tekrar arzu ettiğimiz, özlediğimiz o güzel günleri yaşayacak. Bursa’nın plakası 16, biz bu kampanyaya Bursa iş dünyası olarak 1600 hatıra kombinesiyle başlangıç yapalım” dedi. BTSO Başkanı Burkay, daha sonra sayıyı Bursaspor için çok anlamlı bir tarih olan 1963’e çıkardı.

Destek zamanı

Bursa Valisi Yakup Canbolat da Bursaspor’un 2 senedir zor bir süreçten geçtiğini hatırlatarak, “Tartışılabilir, eleştirilebilir, doğru olan yanlış olan yönler söylenebilir. Ama zannediyorum ki bugün bunları konuşmanın yeri ve zamanı değil.  Artık Bursaspor’a, Bursaspor’umuza destek olmanın zamanı. Gençlerimiz hakikaten bir kahramanlık ortaya koyuyor. Bütün güçleri ile sahada başarıyı yakalamak, Bursaspor’umuzu tekrar Süper Lig’e çıkarmak için ellerinden gelen bütün gayreti sarf ediyorlar. Bu zorlu süreçte Bursalı hemşehrilerimizin bu şehrin marka değeri olan Bursaspor’umuza katkı sunmasını arzu ediyoruz. Biz Bursa’ya da Bursalı vatandaşlarımıza da Bursaspor’a da inanıyoruz. Bursaspor’un tekrar Süper Lig’e çıkması ve Bursa’mızı Süper Lig’de temsil etmesine vesile olmak için bütün vatandaşlarımızın katkı ve desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da 1000’er kombine kartı alarak kampanyaya destek vereceklerini açıkladı. Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Beytullah Seferler bir rakam telaffuz etmezken, Kulüp Başkanı Erkan Kamat, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın her zaman olduğu gibi bugün de Bursaspor’un yanında olacağını ve 1000 hatıra kombine biletle kampanyaya destek vereceğine inandığını kaydetti.

Bursaspor Kulüp Başkanı Erkan Kamat ve Teknik Direktör Mustafa Er de kulübe her zaman destek sağlayan kent yöneticilerine ve iş dünyasına teşekkür etti. Başkan Kamat, 1 numaralı kombine kartı Vali Canbolat’a, 2 numaralı kartı da Başkan Aktaş’a verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.