“HARMANCIK’TAKİ 10 YATAKLI HASTANE NEDEN 2 YILDIR TAMAMLANMADI?”

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, temel aşamasında başlamadan duran Harmancık’ta 10 yataklı entegre ilçe hastanesi inşaatının son durumunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.  

Aydın, verdiği soru önergesinde şantiye alanına Sağlık Bakanlığı’nca asılan tabelada, hastanenin 26 Mayıs 2022 günü teslim edileceğinin yazdığını, yapımcı firmanın 8,7 milyon liralık ihaleyi aldıktan sonra işi temel aşamasında bıraktığını dikkat çekti.  İnşaatın ilgili birimlerce takibi yapılmadığı sonrasında artan maliyetler nedeniyle de yüklenici firmanın işi yapmaktan vazgeçtiği ve bıraktığını, bakanlığın da ikmal ihalesini bir türlü gerçekleştiremediğini kaydeden Aydın, Bakan Koca’ya şu soruları yöneltti:  

“HASTANE İÇİN YENİ BİR İHALEYE ÇIKILACAK MI?”

“Harmancık’ta yapılacak ve 26.05.2022’de tamamlanacak 10 yataklı hastane iki yıldır neden tamamlanmadı? Bakanlığınız bu hastanenin inşa süresini neden takip etmedi? İhaleyi alan yapımcı firma hakkında yasal bir işlem yapılacak mı? Bu konuda bir soruşturma var mı? Hastane için yeni bir ihaleye çıkılacak mı?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.