Hapishane park oluyor

Karacabey Belediyesi tarafından, ilçenin dört bir yanında gerçekleştirilen dönüşüm çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü belirtildi.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, önceki gün Başkan Yardımcısı İsmail Yozgat ile birlikte yıkılan hapishane alanında inşaatı süren yeni park alanıyla ilgili çalışmaları yerinde inceledi.
İlçenin bu yakasında, önemli bir sosyal alanın faaliyete geçeceğini müjdeleyen Ali Özkan, park çalışmalarında sona yaklaştıklarını belirtti.
Başkan Özkan yaptığı incelemelerde, teknik personelden de çalışmalarla alakalı ayrıntılı bilgi aldı.
Bölgeye değer katacak
İncelemelerin ardından çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Başkan Ali Özkan, “Hapishanenin kapanmasının ardından ortaya çıkan boş alanı, sosyal bir alan olarak halkımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. İçerisinde kafeterya ve çay bahçesinin de yer alacağı parkta, büyük bir otopark alanı ile bölgede trafik sorununu da azaltmayı hedefliyoruz. Fitness alanlarının yanı sıra, çocuk oyun gruplarının yer alacağı parkta, ayrıca basket ve futbol sahası da gençlere yönelik faaliyet verecek. Tüm bunların yanında, çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmalarının da titizlikle yürütüldüğü parkta, sosyal anlamda pek çok hizmet, aynı anda halka cevap verebilecek. Zemini çocukların oynaması için en uygun madde olan kauçuk tabakalarla kaplanacak oyun parkında, minikler için de harika oyuncaklar hizmete girecek. Ayrıca 110 araçlık otoparkın yanı sıra, kamyonlar için de ayrı bir park alanını bu otoparkta devreye almayı hedefliyoruz. Tüm bu çalışmaların, bölgeye önemli bir değer kazandıracağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Türk tarihi araştırmalarıyla adından söz ettiren Servet Somoncuoğlu’nun isminin de bu parka verileceği duyuruldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.