Hangi hizmetin katkı payını ödeyelim?

 

Malkara’da oturan vatandaşlardan Belediye’ye tepki:

*Karacabey Belediyesi’nin Malkara’ya ne gibi hizmetler yaptığını sorgulayan vatandaşların, katkı payı adı altında istenen 50 liraya karşı çıkarak imza kampanyası başlattıkları öğrenildi.

Karacabey Belediye Meclisi’nin 06 Haziran 2012 tarihindeki son oturumunda 9 evet, 9 ret ve 3 çekimser oyla aldığı, “Belediye mücavir alan kapsamında olan Yeniköy (Boğaz) ve Malkara yerleşim yerlerinden alınan 20+20 TL’lik katılım payı ücretlerinin 25+25 TL’ye çıkarılması” yönündeki karara tepkiler her geçen gün büyüyor.

Konuyla ilgili Belediye’nin 15 Haziran 2012 tarihinde Yeniköy ve Malkara’da yaşayan vatandaşlardan ilk taksiti 10 Temmuz 2012’de 25 lira, ikinci taksiti de 10 Ağustos 2012 tarihinde 25 lira olmak üzere toplam 50 lira talep eden yazı göndermesi eleştirilere neden oldu.

Özellikle Malkara’da yaşayan vatandaşların, söz konusu katkı payına büyük tepki gösterdikleri ve bu yönde imza kampanyası başlattıkları öğrenildi.

Karacabey Belediyesi’nin Malkara’ya gözle görülür hiçbir hizmet yapmadığını ifade eden vatandaşlar, “Gerçekleşmeyen hizmetlerin bedelini neden ödüyoruz? Malkara’ya ne yapılmış ki bizden katkı payı isteniyor?” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Belediye Başkanını Malkara’ya davet eden vatandaşlar, “Sayın Başkan madem bizden para istiyor, o zaman gelsin bizlere yaptığı hizmetleri anlatsın ve göstersin. Çünkü biz ortada hizmet falan göremiyoruz. Burada çöp konteynırı bile yok. Çeşme yok. Yollar bozuk. Kaldırımlar param parça. Sahil pislik içinde. Tuvaletler rezalet. Ne doğru dürüst bir yeşil alan var ne piknik yapacak güzel bir yer. Günü birlik buraya gelenler park etmeye yer dahi bulamıyor. Bizim tek gördüğümüz yollara çakılan kırmızı renkli duba denilen kazıklar. Zaten onları da birileri kesip duruyor” diye konuştu.

Yeniköy’e yapılanlarla kıyaslandığında Malkara’nın üvey evlat muamelesi gördüğünü ifade eden vatandaşlar, yapılmayan hizmetlerden katkı payı toplanmasının haksızlık olduğunu sözlerine ekledi.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.