Haluk Aka’nın listesi ezdi geçti

Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şubesi'nin önceki gün yapılan Olağan Genel Kurulu'nda seçimi mevcut Başkan Haluk Aka'nın listesi kazanırken, Hasan Yurtseven'in listesinden 7 kişilik yönetime giren olmadı.
    Dernek Lokali'nde yapılan genel kurula Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, Karacabeyliler Derneği Teşkilat Başkanı Vural Mutiş, CHP ve İşçi Partisi İlçe örgütü ile ADD üyeleri katıldı.
    Hüseyin Avil'in divan başkanlığını yaptığı seçimde zaman zaman gergin anlar da yaşandı. Kongrede, özellikle yerel bir gazetede ADD Başkanı Haluk Aka ve yönetime yönelik yazılan ağır iddialar tartışma konusu oldu.
    Aka'ya bu iddiaların doğru olup olmadığı yönündeki sorulara yönetimden Fahri Çeki'nin yanıt vermesi, tansiyonu arttırdı.
    Soruları Haluk Aka'nın cevaplandırmasını isteyen üyelere yanıt veren Fahri Çeki, “Bu iddialar yalnızca Haluk Aka'yı değil, mevcut ve eski yönetimi de hedef almaktadır. O nedenle açıklamayı benim yapmam uygun bulundu” dedi.
    Yerel bir gazetede yazılan, “ADD'yi namuslu insanlar yönetsin” söylemini çok ağır bulduklarını dile getiren Çeki, “Hakkımızdaki iddiaları öne sürenler, bunları kanıtlamadır. Bizler namussuz muyuz? Karacabey'de yok olmaya yüz tutmuş ADD için gecemizi gündüzümüze kattık ve şu anda üyelerimize nezih bir ortam sunduk. 30 Haziran 2010 tarihinde ADD'yi 14 bin 353 lira borçla devraldık. Daha sonra bir de buna 850 TL TTNet borcu çıktı. Şimdi ise ADD'nin borcu bin 593 liradır. Bir de bin 917 liralık eski bir borç var. Ancak bu borç eski işletmecimize aittir. Kendisiyle yaptığımız sözleşmeye rağmen vergi borcunu hiç ödememiş. Ancak bize ödedim demişti. Bunun yanı sıra yine eski işletmeciye ait 550 TL kira ve 168 TL de elektrik borcu ödedik. Biz, sözleşme şartlarını yerine getirmeyen, derneği maddi zarara uğratan ve yasalara uymadığı için derneğin 1 hafta kapanmasına neden işletmecinin sözleşmesini feshettik. Hem benim, hem de Haluk Aka dönemindeki ADD'de kesinlikle usulsüzlük olmamıştır. ADD'nin Karacabey'de yaşaması için elimizden geleni yaptık” diye konuştu.
    Çeki'nin ardından kısa bir konuşma yapan Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan da, aynı ilçede yaşayan bireylerin birlik ve beraberliği içinde bütünleşmesi gerektiğini söyledi. ADD'nin Karacabey için büyük bir değere sahip olduğunu ifade eden Ceylan, “Kim seçilirse seçilsin, Atatürk'ün yolunda hizmet edeceğinden kuşkum yoktur” dedi.
    Daha sonra okunan faaliyet, gelir-gider, denetleme ve disiplin raporlarının üyelerce kabul edilmesinin ardından seçimlere geçildi.
    Kongreye katılan 65 üyenin de oy kullandığı seçim sonunda Haluk Aka (48 oy)'nın listesinde bulunan; Fahri Çeki (49 oy), Namık Kemal Korkmaz (49 oy), Namık Kemal Kuş (44 oy), Koray Yılmaz (46 oy), Tuncay Düzen (48 oy) ve K. Ziya Koşaner (48 oy) ADD'nin yeni yönetimini oluşturdu.
    Hasan Yurtseven (18 oy) önderliğindeki diğer listede yer alan; Hasan Özoğlu (15 oy), Erhan Gül (15 oy), Hilmi Kuran (13 oy), Cahit Akıncı (12 oy), Hüseyin Kuru (11 oy) ve Önder Eren (8 oy) yeni yönetime giremedi.
    Diğer taraftan Denetleme Kurulu'nda; M.Ali Arpa, İlhan Acar ve Sinan Tunç, Disiplin Kurulu'nda da; Adem Fıçıcı, Recep Akdemir ve Süleyman Aslan yer aldı.
    Genel Merkez üyelerine ise; Kenan Gündem, Recep Acar, Recep Çolpan ve Ferhat Sıvat seçildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.