Halkın ve çiftçinin yeni Ziraat Odası bugün açılıyor!

Karacabey Ziraat Odası’nın ilçe halkına ve çiftçiye kazandırdığı yeni hizmet binasının açılışı töreni Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de katılımlarıyla bugün (7 Aralık Cuma) saat 14.00’te gerçekleştirilecek. Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, Mecidiye Mahallesi İstiklal Ortaokulu yanına yapılan yeni hizmet binasının açılış törenine tüm ilçe halkını ve çiftçileri davet etti.
Karacabeyliler’in hizmetine sunulacak olan Ziraat Odası yeni hizmet binası hakkında bilgi veren Başkan Erdem, “11 ay gibi kısa bir sürede Mecidiye Mahallesi İstiklal Ortaokulu yanına yapılan yeni hizmet binamızın inşaatı tamamlandı. Tamamen Karacabey halkına ait olan bu yerin arsası, Karacabey Belediye Meclis üyelerinin oy birliğiyle Ziraat Odası’na tahsis edildi. Tamamen Oda öz kaynakları kullanılarak 3 milyon TL’ye mal olan yeni hizmet binasının yeri için Karacabey Belediye Meclisi’nden 1.974 metrekare arazi tahsis edilirken, 85 metrekare de bu alana takviye yaptık. Toplamda 2 bin 59 metrekare olan Ziraat Odası’nın kullanım alanı ise 1.945 metrekaredir. Biz çiftçilerimizden topladığımız parayı, hizmet olarak yine çiftçilerimize geri veriyoruz. Çiftçimizin parası; onun alın terinin, el emeğinin karşılığıdır. Bu nedenle, bir kuruşunu dahi harcarken bunun bilincinde olduk. Çiftçilerimizin aidatları toplanarak ve kuruş kuruş biriktirilerek yeni Ziraat Odası hizmet binası için harcanmıştır.
Yeni binamızda dış ticaret uzmanından teknoloji ve bilime ayak uyduran laboratuvarlara kadar çok çeşitli hizmetler verilecek. Özellikle pazarlama alanında uzmanlarla çalışacağız. 3 kat inşa edilen yeni Ziraat Odası hizmet binamızın birinci katı 450 m2, ikinci katı 400 m2 ve üçüncü katı da 300 m2’dir. Şeffaf ve camlarla çevrili yeni binanın içinde mini konferans salonu, meclis salonu ve hizmet odaları yer alıyor. Çiftçilerimiz buraya geldiklerinde aradıkları her şeyi bulacaklar. Bilimin ışığında çiftçilerimize en iyi hizmeti vermeye çalışacağız. Yeni binamızla birlikte teknolojiye ayak uydurarak, çiftçilerimizle daha fazla bütünleşeceğiz. ‘Tarıma önem veren toplumlar ayakta kalırlar’ sözüne binaen göreve geldiğimiz andan itibaren temel amacımız her zaman çiftçimize hizmet olmuştur. Meclis arkadaşlarım ile birlikte çiftçilerimizin emanetlerine sahip çıkarak, Türkiye’nin en modern Ziraat Odası binasının hizmete girmesine vesile olduk. Böylesine güzel bir eser geleceğe yatırımdır.
Karacabey halkının ve çiftçilerimizin el ele verip, Ziraat Odası Meclisi’nin de aynı elle onlara bağlı kalması ile yeni binamız inşa edildi. Bu gurur tüm Karacabey’lilerindir. Meclis arkadaşlarım ile birlikte çiftçimize layık olmaya gayret ettik. Meclis arkadaşlarımla beraber ve özveriyle gece gündüz çalışan oda personelimin de katkılarıyla yeni binamızı hizmete açacak olmanın mutluluğu içerisindeyim. Bu nedenle meclisime ve Oda personelime teşekkürü borç bilirim. Meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte Karacabey Ziraat Odası’nın gerçek sahipleri olan halkımızı ve çiftçilerimizi Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’nin katılımlarıyla 7 Aralık 2018 Cuma günü (bugün) saat 14.00’te şölen havasında gerçekleştireceğimiz yeni binamızın açılış törenine davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Öte yandan açılışın ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Taha Düğün Salonu’nda tarımla ilgili halkın ve çiftçinin sorun ve isteklerini dinleyeceği bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.