Halk, Tapu Müdürlüğü’nün yerinde kalmasını istiyor

Karacabeyliler yer değiştireceği söylentileri yayılan Tapu Müdürlüğü’nün Hükümet Konağı’ndaki mevcut yerinde kalması için imza kampanyası başlattı.
Uzun yıllar hizmet yaptığı Cumhuriyet Alanı Kaymakamlık Binası’ndaki yerinden alınarak, 3 km uzaklıktaki Sırabademler Mahallesi’ne taşınacağını duyan ilçe halkı Tapu Müdürlüğü’nün yer değiştirmemesi gerektiğini belirtti.
Tapu Müdürlüğü’nün taşınmaması için seferber olan halk, başlattıkları imza kampanyasına ilginin çok yoğun olduğunu dile getirdi. AK Partili bazı üyeler de bu kararın yanlış olduğuna vurgu yaparak kampanyaya imza verdi.
Tapu Dairesi’nin Karacabey’deki tüm resmi dairelerin bulunduğu merkezden alınarak uzak bir mahalleye taşınmasının yanlış ve mantıksız olduğunu belirterek imza kampanyasına büyük destek veren vatandaşlar, bunun arkasında çıkar ilişkileri olduğu şüphelerine dikkat çekti.
Tapu Müdürlüğü’nün şu andaki yerinde kalmasının daha uygun olacağına vurgu yapan vatandaşlar, “Karacabey Tapu Müdürlüğü planlanan yere taşınırsa halk için çok zor olacak. Çünkü tapu işlemleri resmi dairelerle bağlantılıdır. İstenilen yer, bankalara, nüfus ve vergi dairesine uzaktır. Ayrıca otopark sorunu da mevcuttur. Karacabey’in yaşanılabilir bir kent olması için uğraş verildiği belirtiliyor ancak vatandaşın işi neden zorlaştırılıyor? Bu nasıl tezatlıktır. Bizler Tapu dairesinin halen hizmet yapmakta olduğu yerde kalmasını istiyoruz. İmza kampanyasına Karacabeyliler yoğun ilgi gösterdi. Toplanan imzaları Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ne gönderdik. Bu işin takipçisi olacağız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.