Hain saldırıları kınıyoruz!

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi, dün Türkiye’yi yasa boğan hain terör saldırılarını şiddetle kınadı.
Hain saldırının Habur rezaletinin yıl dönümüne denk gelmesini dikkat çekici bulan CHP İlçe Örgütü, teröre lanet yağdırdı.
CHP İlçe Başkanı Mümin Erselli, “Hakkari’nin Çukurca İlçesi merkezindeki güvenlik birimleriyle sınırdaki askeri birliğe PKK’lı teröristler ağır silahlarla eş zamanlı saldırı düzenledi. Çıkan çatışmada 24 asker şehit oldu, 22 asker yaralandı. Hain saldırının Habur olayının yıldönümüne gelmesi dikkat çekicidir.
19 Ekim 2009 günü Öcalan’ın çağrısı üzerine Kuzey Irak’taki Mahmur Kampı’ndan 34 kişi Türkiye’ye gelerek teslim olmuştu. Grup, hükümetin “Demokratik açılım” planına destek için Öcalan’ın çağrısı üzerine Türkiye’ye geldiğini bildirmişti.
Kapatılan DTP’nın organize ettiği yüzlerce kişi, sınır kapısında gelenleri bayram havasında konvoylarla karşılamıştı.
Hakkari’de dün 24 şehit verdik, 22 askerimiz de yaralandı. Acımız büyük. Şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Şimdi birlik olma zamanıdır. Artık elinden silahı bırakmayan, silah zoruyla siyasi çözüm dayatmaya, Anayasayı dilediği gibi değiştirmek için devlete baskı yapmaya çalışan terör örgütüyle müzakere etmenin ne kadar yanlış olduğunu herkes anlamalıdır.
‘Terör silahla çözülmez’ diyenler, müzakere yöntemini destekleyenler artık bu söylemlerinden vazgeçmelidirler. Bu son terör saldırısı karşısında herkes geçmiş hatalarının sorumluluğunu üstlenmelidir. Sınırlarımızın güvenliği sağlamak ve komşu bir ülkeden gelen saldırıyı defetmek için hiç kimseden izin almaya ihtiyacımız olmadığını bütün dünyaya ilan etmeliyiz. Bütün bunları yapamayacak olanlar o koltuklarda daha fazla oturmaya hakları olup olmadığını sorgulamalı, millete ve tarihe karşı hesap vermek zorunda olduklarını unutmamalıdırlar.
Sözlerimizi büyük yazarımız Aziz Nesin’in şiiri ile bitiriyoruz;
‘UTANIYORUM ŞEHİDİM!
UTANIYORUM ŞEHİDİM,
UTANIYORUM,
YEMEKTEN,
İÇMEKTEN…
SENİN ANNEN AĞLARKEN
GÜLMEKTEN UTANIYORUM…
SANMA Kİ UNUTUYOR,
UNUTTURUYORUZ!
UNUTANLARI BARINDIRMAKTAN UTANIYORUM,
SEN VATAN İÇİN BİZİM İÇİN
ŞEHİT OLURKEN SENİ GÖRMEZDEN GELENLERDEN UTANIYORUM…’Ulusumuzun başı sağ olsun. Halkımız artık bu kör uykudan uyansın” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.