Hacılar kutsal topraklara uğurlanıyor!

Karacabey’den bu sene için 84 kişinin kutsal topraklara gideceği öğrenildi. Bu 84 kişiden 48’i çeşitli özel şirketlerle, kalan 34’ünün ise Diyanet aracılığıyla hacca gidecekleri belirtildi. Ayrıca, Diyanet bünyesinde hacca gidecek olan 34 Karacabeyli’den ikisi dün Bursa kafilesiyle yola çıkarken, kalan 32 hacı adayının, 3 Ağustos 2018 tarihinde kutsal topraklara hareket edecekleri ve 11 Eylül 2018 tarihinde de yurda dönecekleri kaydedildi.
Bursa’da ise dün, ikisi Karacabeyli olmak üzere 176 kişilik ilk hacı adayı kafilesi dualarla mukaddes topraklara uğurlandı. Kutsal topraklara gidecek 176 hacı adayı için Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde tören düzenlendi. İl Müftüsü İzani Turan, “Buraya gelen ve gelemeyen bütün dost ve akrabalarınız sizden dua bekliyor. Devletimize, milletimize, ülkemize dua etmenizi bekliyor.” dedi.
Hacılara seslenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Hac vazifeniz şu an itibariyle başladı. Allah kabul etsin. Hakikaten çok farklı bir duygu. Ben bir kere hacca, 10’dan fazla umreye gittim. Gidip geldikten sonra bunu daha iyi anlayacaksınız. Hacda telefonları kapatın, tamamen ibadete konsantre olun. Ya da belirli saatlerde açın, yapacağınız hacdan ciddi keyif alacaksınız. Ülkemiz, cumhurbaşkanımız, devletimiz için dualarınızı eksik etmeyin. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Sizin dualarınız, yüreğiniz olmasaydı belki bazı şeyler buralara gelmezdi.” diye konuştu.
Haccın önemini anlatan Bursa Valisi İzzettin Küçük ise, “Hayatımızda pek çok yere gittik geldik. Ama, yaşayacağımız en mühim yolculuk, hacca giden yolculuktur. Çünkü Kabe’ye, Peygamber efendimizin doğup büyüdüğü yerlere gidiyorsunuz. Peygamberimizin hayatını biliyorsunuz. O anları tekrar aklınızdan geçirecek, tekrar tekrar yaşayacaksınız. Kabe’ye gittiğinizde göreceksiniz ki insanoğlu eşit. Allah’ın huzurunda çobanından, kralına kadar herkes eşit.” şeklinde konuştu.
Törene Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Müftüsü İzani Turan, hacı adayları ve yakınları katıldı. Protokol konuşmaların ardından hacı adayları dualarla otobüslere bindi. Aileleriyle vedalaşan hacı adayları duygulu anlar yaşadı. Daha sonra 4 otobüs Yenişehir Havaalanı’na gitmek üzere yola çıktı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.