Hacı Ahmediye’de ‘Sağlıklı Adımlar Projesi’

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Nestle Türkiye işbirliğinde yürütülen, “Sağlıklı Adımlar Projesi” faaliyetleri Hacı Ahmediye Onur İlkokulu’nda gerçekleştirildi. MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Nestle Türkiye iş birliğinde yürütülen proje faaliyetleri ilgili protokol süreci devam ediyor.
Söz konusu Sağlıklı Adımlar Projesi kapsamında 17 ilden toplam 86 okuldaki 3’üncü sınıf öğrencilerinin sağlıklı ve dengeli beslenme ile fiziksel aktivite konularında farkındalıklarının artırması hedefleniyor. Bu konuda çeşitli faaliyetlerin yürütüldüğü proje hedeflerini destekleyen yeni etkinlikler ise, 22 Ekim 2019 Salı günü Karacabey Hacı Ahmediye Onur İlkokulu’nda gerçekleştirildi.
Bu tür etkinliklerle, çocukların sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda farkındalıklarının arttırmasının amaçlandığı bildirildi. Bu hedef doğrultusunda Uzman Şef ile öğrenciler buluşturularak bir takım çalışmalar yapıldı. Etkinlikte kısa bir sunumun ardından, öğrenciler Şef ile birlikte sağlıklı yiyecekler hazırladı.
Etkinliklerde ihtiyaç duyulan her türlü malzeme ve materyal, Nestlé Türkiye tarafından tedarik edildi. Hacı Ahmediye Onur İlkokulu’ndaki tüm 3. sınıf şubelerinde gerçekleştirilen program, öğrenciler tarafından da büyük bir ilgi ve memnuniyetle karşılandı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Bu tarz etkinliklerin okullarımızda düzenlenmesine katkı sağlayan tüm hayırsever kuruluşlarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.