Güzel, “Üstü kapalı cevaplarla vatandaş kandırılmasın!”

Karacabey Belediye Meclis Üyesi Orhan Güzel, Başkan Ergün Koç'un Emniyet Müdürlüğü Binası'nın yapımındaki harcamalarla ilgili yanıtını “Üstü kapalı” buldu. 2 katlı kaba inşaatı bulunan binanın tamamlaması için harcanan 650 bin TL'nin oldukça fazla olduğunu bir kez daha vurgulayan Güzel, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

AKP Meclis Üyesi Orhan Güzel, Belediye'nin Ekim ayı oturumunda, Emniyet Müdürlüğü Binası'nın tamamlanmasındaki harcamalarla ilgili önerge sundu. Güzel'in önergesini yanıtlayan Başkan Koç, “İhale, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu Hükümleri çerçevesinde hazırlanarak ihaleye çıkarılmış ve ihale prosedürü yasalara uygun olarak tamamlanmıştır” dedi.

Koç'un yanıtında “Üstü kapalı” ifadeler kullandığını dile getiren Güzel, binanın tamamlanması için harcanan 650 bin TL.'nin ayrıntılı bir şekilde açıklanmasını istedi. 

Güzel, “Başkan Koç, Emniyet Müdürlüğü Binası'nın tamamlanmasındaki harcamalarla ilgili önergeme verdiği üstü kapalı açıklamadan hiç kimse bir şey anlamadı. Önergemde ihale yapılmadı demedim. Bir kez daha Karacabey halkının huzurunda soruyorum. 2 katlı kaba inşaatın tamamlanması normal şartlarda 200 bin TL.'yi geçmezken, nasıl oldu da 650 bin TL.'ye ulaştı? Üstelik binanın çatısı da yapılmadı. Karacabey'de, temelden, sıfır inşaatların metrekare maliyeti 500 TL. 650 bin TL.'ye 8 adet sıfır yeni daire almak mümkün. En kısa zamanda Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağımdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.

Başkan Koç'un halkı yanılttığını vurgulayan Güzel, “Başkan Koç, 'Gölecik'ten 8 kilometre yeni boru hattı döşeyerek temiz su getirdik' diye övünüyor. Koç'u milleti yanıltmamaya ve doğru söylemeye davet ediyorum. Gölecik'te olmayan suya, üstelik olmayan para ile yani borçlanarak boru hattı döşendi. Belediye bunun için 4 milyon borç aldı. Ancak, o borulardan Karacabey'e su gelmiyor. Çünkü, Gölecik'teki kaynak suyu yetersiz. Olan su da ova köylerine gidiyor. Hatta, yazın köylere bile yetmiyor. Karacabey'in su ihtiyacı, Şahinköy ve Parçaboyu mevkiindeki yeraltı derin su kuyularından pompalanarak karşılanıyor. Olmayan suya, olmayan para ile boru döşenmeye çalışıldığına uyarıda bulundum. Ama Başkan Koç, ihaleyi yapıp boru hattını döşetti. Yazık değil mi? Ayrıca Koç, çöplerinin Hamitler'e taşındığını söyleyerek vatandaşı kandırıyor. Çöpler, Parkın yanındaki çöplüğe dökülüyor. Çevreci Başkan, bu sorumu da yanıtlasın” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.