Güvenlik uygulaması

Karacabey Kaymakamlığı, okul çevresinde çocuğunu ya da akrabasını almak için gelenler dışındaki herkese yasak getirdi.
Okulla ilgisi olmayanların sakınca teşkil ettiği belirtilirken, “Okulla ilişkisi olmayan kişilerin okul çevresinde bulunması yasaklanmıştır” denildi.
Kaymakam Dursun Balaban, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Karacabey ilçe merkezi ve köy okullarında “2010 – 2011 Eğitim Öğretim Dönemi” ve daha öncesinde okulların etrafında bulunması sakıncalı olan ve okulla ilişkisi olmayan kişilerin öğrenci ve öğretmenleri rahatsız ettiği tespit edilmiş. Bu kişilerin öğrenci ve öğretmenlere sözlü olarak sataştığı, yaralama olaylarının olduğu, sözlü cinsel taciz olaylarının yaşandığı, toplum huzurunu bozduğu, kamu düzeninin ve kişi dokunulmazlığının zarar gördüğü, kötü niyetli kişilerin değişik amaçla vatandaşlar üzerine zaman zaman korku ve baskı oluşturabileceği meydana gelen olaylardan anlaşılmıştır.
Karacabey ilçe sınırları içerisindeki okullarda güvenli eğitim ortamı ile toplum huzurunun ve kişi dokunulmazlığının sağlanması amacıyla 03 Ekim’den itibaren okulla ilgisi bulunmayan kişilerin okul çevresinde bulunmaları yasaklandı. Bu karar İlçe sınırları içerisindeki okulların çevresine okulda öğrencisi olup da çocuğunu, akrabasını almak için gelenlerin haricinde, okul etrafında bulunması sakınca teşkil eden ve okulla ilişkisi olmayan kişilerin okul çevresinde bulunanları kapsıyor.
5442 sayılı il idaresi kanununun 327Ç maddesi gereğince alınan bu kararlara uymayanlar hakkında fiile aykırı bir suç teşkil etmediği takdirde 5326 sayılı Kabahatler kanununun 32. maddesi ve diğer hükümleri gereği yasal işlem yapılacak.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.