Gücümüze güç katalım!

Bursa Karacabeyliler Derneği Gençlik Kolları'ndan birlik beraberlik çağrısı:

Atatürk Kent Meydanı'ndaki toplantıya Bursa Karacabeyliler Derneği Teşkilat Başkanı Vural Mutiş ve yönetim kurulu üyeleri ile Karacabey Tüm Engelliler Kültür Sanat Dayanışma ve Spor Derneği Başkanı Kadir Altıneler ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
    Yöneticiler; Mümin Üner, Kerem Tetik ve Erhan Turan önderliğinde 20 kişilik bir ekiple Karacabey'e gelen Bursa Gençlik Kolları üyeleri, çok sayıda ilçe gençliği ile bir toplantı gerçekleştirdi.
    Karacabey ve gençler adına çok olumlu görüşlerin paylaşıldığı toplantıda, herkesin taşın altına elini koyması gerektiği vurgulandı.
    Bursa Karacabeyliler Derneği Teşkilat Başkanı Vural Mutiş, Karacabey'de yaşayan herkesi bir çatı altında toplamayı amaçladıklarını söyledi. “Birlikten kuvvet doğar” sözüne dikkat çeken Mutiş, “Tek düşüncemiz ilçemize ve insanlarımıza yararlı olabilmek. Bu konuda ne maddi ne manevi herhangi bir çıkar gözetmiyoruz. Bu birlik ve beraberliğin pekişmesinde gençlere büyük görevler düşüyor. Karacabey'de yaşayan herkesin aş ve iş derdi var. Özellikle gençlerimizin en büyük sorunu işsizlik. Ancak bu soruna çare bulmak o kadar da kolay değil. Tek başınıza bir yere kadar mücadele ediyorsunuz. İş bulabilmek için bir çok yolu deniyor ancak net bir sonuç alamıyorsunuz. İşte dernekçilik bu açıdan çok önemli. Güçlü bir derneğin ne Bursa'da ne de başka bir yerde çözemeyeceği sorun yoktur. Güçlü bir dernek, siyasete de yön verir. Eğer Karacabeyliler Derneği, bu gücü yakalarsa, inanın Bursa'daki etkimiz her alana ulaşır.
    Karacabeyliler Derneği 1 yılı aşkın sürede 25 bin üyeye ulaştı. Ancak bu sayı daha da yukarılara çıkmalı. 50 bin, 100 binlere varmalıyız. Ne kadar üye, o kadar güç demektir. Sizlerden maddi bir beklentimiz de yok. Tek isteğimiz birlik olalım. Derneğimize üye olalım ve bu güç sayesinde ilçemize ve insanlarımıza yararlı olalım” açıklamasında bulundu.
    Daha sonra programa katılan herkes tek tek kendini tanıttı ve Karacabeyliler Derneği ile ilgili düşüncelerini paylaştı.
    Karacabey Tüm Engelliler Kültür Sanat Dayanışma ve Spor Derneği Başkanı Kadir Altıneler de, yaptığı etkili konuşmasında Karacabeyliler Derneği ile bütün olmak istediklerini söyledi.
Engellilerin sevgiye ve bütünleşmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Altıneler, “Engelli insanların da yaşama dahil olması, onların toplumla iç içe olması amacıyla bu derneği kurduk. Engelli olmak suç değildir. Sizlerden para istemiyoruz. Siz engellilere olta verin, biz balığı tutarız. Tüm engelleri birlikte yıkalım. Sizlerle taşın altına elimizi koymaya hazırız” diye konuştu.
Bursa Karacabeyliler Derneği Yöneticileri Mümin Üner, Kerem Tetik ve Erhan Turan da, verdikleri güzel mesajlarla ilçe gençliğinin harekete geçmesi gerektiğini dile getirdi.
Oturarak hiçbir sorunun çözülemeyeceğine dikkat çeken Gençlik Kolları yöneticileri, “Sürekli laf üretiyoruz ancak iş icraata geldiğinde bu konudaki eksikliğimiz net bir biçimde ortaya çıkıyor. Karacabey gençliği olarak harekete geçmeliyiz. Atağa kalkmalıyız. El ele vermeli ve gücümüze güç katmalıyız.
İlçemize bir bakalım. Sosyal yaşam sıfır. Karacabey'de kahvehaneden başka sosyal yaşama yön verecek çok bir şey yok. Şuan gençleri toplayalım desek, büyük çoğunluğu meyhane köşelerindedir. Soran ve sorgulayan bir gençlik olalım istiyoruz. Derneğimize destek verin. Birlik olmayı başarabilirsek, inanın Karacabey kazanacaktır. Karacabeyli olan, kendisini Karacabeyli hisseden ve bu ilçeye katkı sağlayan herkesi kucaklıyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.