“Göz boyamalarla bu iş olmaz!”

Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı, Karacabey Belediyesi’nin 2 yıllık faaliyetlerini masaya yatırdı.
İlçe Başkanı Hüseyin Erol önderliğindeki, Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte yapılan basın mensuplarına yönelik düzenlenen toplantıda, Belediye’nin yol haritasının yanlışlığına vurgu yapılırken, çizilen hizmet rotasının Karacabey’i geriye götürdüğünün altı çizildi.
İlçe Başkanı Erol toplantıya başlamadan önce, “22 Mart 2016 tarihinde ebedi istiratgahına uğurladığımız Şehit Uzman Çavuş Cemil TURAN kardeşimizin nezdinde, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor Ailesine ve Yüce Türk milletine sabırlar diliyoruz. Ayrıca tedavi gören gazilerimize de Allah’tan acil şifalar diliyoruz.
Yine içinde bulunduğumuz hafta, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 171. yıl dönümünü idrak etmekteyiz. Tüm Emniyet güçlerimize nice 171 yıllara kavuşmasını temenni ederken, canları pahasına ülkemizde huzurun sağlaması için görev yapan teşkilat mensuplarına kolaylıklar dileriz. Allahın inayeti üzerlerine olsun” dedi.
Erol yaptığı basın açıklamasında, Belediye Başkanı’nın 2 yılını nikâh masalarında ve Halil İbrahim Sofraları’nda heba ettiğini söyledi.
Belediye Başkanı Ali Özkan’ı eleştiren Erol, hizmetlerde yanlış yol haritası çizildiği için, Karacabey’in 2 yılının boşa geçtiğine vurgu yaptı. Ali Özkan’ın nikah kıymayı ve çorba içmeyi bırakıp, Belediye Başkanlığı yapması gerektiğinin altını çizen Erol sözlerine şöyle devam etti;
“Malumunuz üzere 30 Mart yerel seçimleri üzerinden 2 yıl geçti. 2 yıllık süreçte nasıl bir icraat programı izlendi, Karacabey’ imiz de neler yaşandı, neler yapıldı, neler yapılmadı gibi konu başlıkları altında Karacabey halkını bilgilendirmek amacı ile toplantımızı gerçekleştirdik.
Vizyon ve Misyon kelimelerini dilinde pilesenk haline getiren sayın başkan, 2 Yıllık zaman diliminde vizyonsuzluk ve misyonsuzluk adına ne gerekiyorsa yapmayı başararak tarihe geçmeğe hak kazanmıştır bizim neznimizde.
Sayın başkanın ilk yılı eski belediye başkanımızı eleştirmekten, ona çamur atmaktan bir adım öte geçememiş olup, reklam kokan hareketlerin dışında gözle görülen, elle tutulan VİZYON kelimesinin karşılığı olan hiç bir icraata imza atamamıştır.
Yapılan basın açıklamalarında, bilboardlarda boy boy Karacabey Belediyesi’ni ne kadar kar’a geçirdiklerini anlatan yazılar ile süslemişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın değişmez/değiştirilemez olan 2.maddesinde ” Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.” diyerek belirtildiği üzere; Belediyelerin asli görevinin, halkına, hemşerilerine SOSYAL fayda sağlama amacı güden bir devlet kurumu olmasına karşın , Saygıdeğer Başkan, Karacabey Belediyesi’ni kar eden bir ticarethane gibi işletme yolunu seçmektedir.
Bizler, Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı ve Meclis Üyelerimiz nezninde her ortamda, her basın açıklamamızda önceliğimizin Karacabey olduğunu, üzerimize düşen her türlü sorumluluğu alacağımızı defaaten dile getirdik.
Elzem gördüğümüz konuları sözlü ve yazılı olarak dile getirmekten hiç geri kalmadık. Fakat eleştiri tahammülü sıfır olan Sayın Başkan, her Karacabey meclis toplantısında basında çıkan yazıları eline alarak “Şu şöyle demiş, bu söyle demiş” diyerek aklınca bize ayar vermeye çalışmaktadır. Biz ne kadar yerelde kalmaya çalışsak ta, olayları farklı mecralara çekerek tüm Karacabey’in belediye başkanı olduğunu unutup, sadece AKP seçmeninin belediye başkanıymış gibi hareketler ve sözler sarf etmektedir.
Dedik ya elle tutulur gözle görülür bir icraat hayata geçirememiştir. İşin trajedik ve komik olan tarafı da; devamlı eleştiri yağmuru altına tuttuğunuz geçmiş dönem belediye başkanlarının yaptığı yolların bozulan kısımlarını tamir etmekten, yollara yama yapmaktan öte geçemediniz. Parke taş onarımı yaparken parke taşların arasına beton dökerek tarihe geçtiniz sayın başkan!!
“Değil Karacabey’in, Türkiye’nin en ucuz suyunu satacağız” diye yola çıktınız. Su fiyatları 2 katına çıktı. Yerel seçimler öncesi evlerde tonu 2 TL olan su fiyatı 4 TL ye, dükkanlarda 4TL den 10 TL ye çıkardınız. Köylünün kendi imkanlarıyla kullanıma sunduğu ve bedava olan su parasını da, köyleri mahalleye dönüştürerek paralı hale getirdiniz.
Bu değişim kapsamında en büyük acı ise, Mübarek Ramazan ayında bu milleti 3 gün susuz bıraktınız.
Büyükşehir yasası kapsamında köy muhtarlıklarının, köylünün kendi parası ile satın aldıkları toprakları ellerinden aldınız. Sadece topraklar mı, köy tüzel kişiliğine ait ne kadar taşınır taşınmaz var ise aldınız. Büyükşehir yasası hali hazırda tam anlamı ile yürürlüğe girmemesine, bu konuda o kadar itiraz etmemize, görüş bildirmemize rağmen 10 dönüm altındaki tarlaların satışını meclisten OY ÇOKLUĞU ile geçirdiniz. Yakında bu gayrimenkullerin satışı gerçekleşecektir.
Danışment’te yaşanan olay ise ayrı bir komedi. “Ben köylünün istemediği hiç bir şeyi yapmam” dediniz. 791 parsel 819 dönümlük mera olarak kullanılan arazi için verdiğiniz beyanatta. Fakat Büyükşehir meclisine kendi partinizin üyeleri tarafından bahse konu arazinin 1/100.000’lik plana alınması konusunda önerge verildi. Yoksa sizin haberiniz yok mu Sayın Başkan? Yöre halkı sürekli ağzınızda gevelediğiniz bu arazi için net tavrınızı ortaya koymanızı beklemektedir.
Çoluk çocuğun rızkından keserek aldığı ve köy tüzel kişiliğine kazandırdığı bu arazileri, belediyeye gelir elde etmek amacı ile satarak Ticarethane düşüncesine sahip yöneticiler, Allah katında bunun vebalini nasıl verecektir?
Köylüden aldığınızın ne kadarını geri verdiniz. 3-5 çöp kovası, köyün giriş tabelası,3 -5 binanın boyanması gibi göz boyama işleri dışında ne yaptınız Sayın Başkan?
Sultaniye Köyü’nün itfaiyesini aldınız. 2 sene sonra, son NİSAN meclis toplantısında geri verelim diye oyladınız. Yaptığınız hata olduğunu 2 yıl sonra mı anlayabildiniz? Peki geçen bu süre zarfında bu köyde yaşanan maddi zararlı yangının vebali ne olacak? Nasrettin hocanın dediği gibi “Eşeği kaybettirip, sonradan bulmayı ” icraat olarak mı görüyorsunuz?
Muhtarlıklardan sorumlu bir başkan yardımcısı atadınız, bir masa oluşturdunuz. Fakat muhtarlar dert küpü. Hangi konuda nereye, nasıl, hangi şekilde başvuracağını, nasıl bir yol haritası izlemesi gerektiğini bilmiyor. Bir konu iletiliyor, o konuda sorumlu BUSKİ, başka bir sorun iletiliyor o konuda BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ sorumlu gibi cevaplar verilerek gönderiliyor. Köyler hizmet alamıyor, muhtarlar kendi köylerinde iş yapılamadığı için tabiri caizse “Günah keçisi” pozisyonuna düşmüş durumda.
En büyük icraatiniz Halil İbrahim Sofrası ve sabah namazı sonrası çorba ikramı. Çorbayı kaşıkla veriyorsunuz, köylüden kepçeyle, kazanla aldıklarınızı çorba dağıtarak ödeyemezsiniz. Halkınıza “Balık tutmayı öğretin, balık yemeği değil” Sayın Başkan. Bu arada sabah namazlarından sonra 17 günde 3045 kişiye 14,000 TL’lik simitle kahvaltı programı yapmak büyük bir icraat herhalde Sayın Başkan.
Soruyorum size; Ülkemizi saran, gençliğimizin belası haline gelen uyuşturucudan gençlerimizi kurtarmak, uyuşturucu satıcılarının cirit attığı sokak köşelerini ıslah etmek, yaşanılabilir, güvenli sosyal alanlar oluşturmak için ne yaptınız?
Tarımın başkenti olarak nitelendirdiğiniz Karacabey de, tarımda yaşanan sorunları bertaraf etmek adına Tarım Fuarı ve Çalıştay düzenleyerek pansuman tedaviler dışında ne yaptınız? Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Tarım Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmasında, ülkemizin tarım konusunda Avrupa da 1., Dünyada 7. sıraya yükseldiğini söylemişti. Mısır ve saman ithal ederek mi Avrupa’da birinci sıraya yükseldik? Eğer sizde aynı görüşteyseniz, zaten bir şey yapmanıza gerek yok Sayın Başkan.
Sosyal Belediyecilik anlayışınız gereği, turlar düzenleyerek insanları değişik il ve ilçeleri gezdiriyorsunuz. Karacabey halkının istediği gezmek değil, çocuklarına sosyal alanlar ile donatılmış, huzur ve refah içinde yaşayabileceği bir Karacabey bırakmaktır. Neden Karacabey!i yaşanılabilir sosyal alanları ile ünlü bir kent haline getirerek, tüm insanların gezmek istediği bir Karacabey yaratmaktan kaçıyorsunuz.
Komşu İlçemiz Mustafakemalpaşa Büyükşehir’den bizden kat be kat fazla hizmet almakta. En son örneği bünyelerine kattıkları araç filosu. Bildiğim kadarıyla siz de bu konudan muzdaripsiniz. Acaba siz istemeyi mi bilmiyorsunuz Sayın Başkan? Sonuçta istediğiniz yerde, isteyip de, alan da sizin mensubu olduğunuz partinin belediyesi.
Yakın bir zaman önce, Karacabey’e çok büyük istihdam sağlayacak, halkın ekonomik yönden nefes almasına imkan oluşturabilecek, mega projelerden biri olan Oto Test İstasyonu Yenişehir e kaptırıldı. Şimdi ise Uçak fabrikası projesi yine Yenişehir’e kaptırıldı.
Karacabey Harası’nda bu kapsamda kullanılabilecek binlerce dönüm verimsiz arazi bulunurken ve bu arazilerin devlet arazisi olması sebebiyle kamulaştırma ve devir işlemleri ile ilgili prosedür çok kolay halledilebilecek bir durumda iken, sorun yumakları içindeki Yenişehir’in baskısı ve izledikleri çözüm odaklı politikalar neticesinde elden uçup gitti. Belediyecilikte İcraat mı, alın size icraat Sayın Başkan.
Şimdilerde gündemde TEKNOSAB var. Karacabey arazilerinin içinde kurulacak. Ama ismi BATI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ. Buranın müteşebbis heyetinde bulunmanıza rağmen ismini KARACABEY SANAYİ BÖLGESİ olarak değiştirememek mi icraat Sayın Başkan.?
Yoksa yine Hürriyet Köyü sakinlerinin kendi ceplerinden, çoluk çocuğunun rızkını keserek aldığı, dağ korusunda bulunan 23,958 m2 araziyi, bölgede fiyatlar 35-40/m2 iken 0.98/m2 fiyattan BTSO’ya satma kararını o kadar karşı çıkmamıza rağmen OY ÇOKLUĞU ile meclisten geçirdiniz. Neden burada KTSO yok dediğimizde ise onu gidin KTSO’ya sorun dediniz. Hep kar ettik, kar ettik diye ticari işletme gibi gördüğünüz belediyeyi neden böyle bir kazançtan mahkûm ettiniz Sayın Başkan?
Bu konuda halkı bilinçlendirmek, daha akılcı çözümler üretebilmek için bütün sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi parti temsilcilerin iştiraki ile geniş kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı yapmak çok mu zor?
Çıktığımız kış mevsiminde halkımızı kara teslim ederek sınıfta kaldınız. Karacabey halkı 3 gün arabasını yerinden oynatamadı. Bırakın köyleri, şehir içinde ana arter hariç, ara sokaklarda trafik işlemedi. İnsanlar yollarda yürümekte zorlandı. Bilişim çağında meteorolojik verilerin bu kadar ilerlediği bir ortamda bunu bile görememek nasıl bir VİZYON sahibi olmaktır Sayın Başkan?
Karacabey’de elzem konulardan biri de otopark ve park etme sorunu. Sadece ticari düşünce içinde belirli bölgede otopark ücreti alarak çözüm üretmeğe çalıştınız. Yıkılan eski otopark alanına yapılacak olan otopark ve kent meydanı projesini yine bütün sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi parti temsilcilerin iştiraki ile geniş kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı ile istişare kültürü ile karara bağlasaydınız daha şık olmaz mıydı Sayın Başkan?
Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda faaliyet raporunu onaylamadığımız için bizi eleştirerek neyi beğenmediğimizi sordunuz. Sayacak o kadar çok şey var ki! Orada faaliyet raporunun içinde yer alan “Yeşildere Mahallesi köy meydanı Atatürk büstü yapımı” şeklinde bir resminizi örnek göstermişti meclis üyesi grup sözcümüz Sayın Hüsnü DOĞRUOĞLU, Büst olarak paylaştığınız resminde alt kaide var ama Atatürk büstü yoktu. Siz buna cevaben “Bize Atatürk düşmanı mı diyorsunuz” diye bir cümle kurdunuz. Biz kimseye böyle bir ithamda bulunmadık bulunmayız da. Herkesin inancıda, imanı da, sevgisi de içindedir. Gerçeğini bir Allah birde kendi bilir. Ama Trakya Birlik Fabrikası yanında, Ova köyler yolu kavşağındaki güneşten solmuş Atatürk resmini bari değiştiriverin sayın başkan.
Güzel işler de yapıyorsunuz. ILHAMUR ve MENEKŞE adlı parklar açtınız mahalle arasında. Fakat bu pansuman yerine geçmiş dönem belediye başkanı tarafından başlanan ve yarım halde olan ÖĞRETMENLER PARKI’nı neden tamamlamıyorsunuz? Kör kuruşun hesabını yaptığınızı beyan ediyorsunuz. Milyonlarca liralık yatırım çürüyüp gidiyor orada. Eğer yapım konusunda prosedürde hata ve ihmal varsa, neden gerekli adli işlemleri başlatmıyorsunuz?
Karacabey in geleceğine ışık tutacak gelişmelerden biri olan Kentsel dönüşüm hakkında ne düşünüyorsunuz? Merkezdeki yoğun yapılanma sonucunda oluşan otopark sorununu bertaraf etmek ve yapı kirliliğini ortadan kaldırarak modern kent içi gelişim ve dönüşümde muhalefet partilerinin de destek vereceği bir proje Karacabey halkının özlem duyduğu konulardan biridir.
Sayın Başkan bu söylediklerimiz ne sizi incitmek nede size çamur atmak değil. El ele vererek örnek bir şehir yaratmak çabası içinde oluşumuzdandır. Ha gayret Başkan, Karacabey’i sizin fotoğraflarınız ile değil hizmet fotoğrafları ile süsleyelim. Gelin, geleceğin Karacabey’ini hep beraber inşa edelim”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.