GÖRMEDİLER, DUYMADILAR, KONUŞAMADILAR

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

3 hafta boyunca Belediye Başkan Adaylarımıza sorular yönelttim. Yanıt vereceklerini bekliyor muydum? Açıkça yazmam gerekirse sistemin Amerikancı diğer deyişle Atlantik Sisteminin savunucusu partilerin adaylarından yanıt verebilecekleri konusunda en küçük bir umudum yoktu. Neden?
Akp 40 yıllık Atlantik Sisteminin ekonomik düzeni Borçlanma Ekonomisinin son temsilcisi. Chp ve İyi Parti program, kurultay sonuçları aynı sistemi uygulayacaklarının oylamayla kabul edilmiş, kararları ile dolu.
Anap ile başlayıp Dyp-Chp ve Anayol dönemlerinde süren ve Akp ile artık ihanete varmış. Ulusal varlıkları, Cumhuriyet kazanımlarını emperyalizme peşkeş çekme, yandaş zenginler yaratma adlı kapitalist sistemin son iktidar piyonu, Akp. Mhp adı dışında hiçbir zaman Türk Milliyetçisi olmamış, Arap Milliyetçiliğini seçmiş. ABD’ye karşı en küçük bir direnişi olmamış, şimdilerde Akp’nin 82. İl Örgütü. Bünyesinden Refah, Saadet, Yeniden Refah ve bir sürü parti üretmiş, Akp’nin temelini oluşturmuş Milli Selamet Partisinin geçmişinde ABD gemilerini kıble yapıp namaz kılanlar var. Türkiye Cumhuriyetinin, Türk Ulusunun yararına hiçbir program, hiçbir çözüm üretmemiş oluşumlar. Örneğin, Dinci görünen partilerin Halka oy avcılığı yaparak İsrail aleyhtarlığı sözde! Uygulamada ise Cumhuriyet tarihinin İsrail ile en çok ticari ve askeri anlaşmasını imzalamışlar. Üstelik İsrail’e Filistin Ulusuna atsın diye sarin gazı satmışlar!
1980 sonrası rotadan çıkarılan Chp günümüzde solcu ya da sosyal demokrat görünümlü ABD’deki Demokratların kimliğine bürünmüş. Yani ABD’de Cumhuriyetçilerde, Demokratlarda emperyalist. Ancak yönetimlerine müdahale ettikleri sömürge ya da dost görünümlü gösterildikleri ülkelerde iktidarı da muhalefeti de dizayn ediyorlar. (Atatürk’ün Türkiye ‘de kurdurulan 3 Sosyal Demokrat partiyi kapattırdığını anımsatalım, CHP’li dostlara.) Yani CHP Atatürk ‘ün deyimiyle “Kamalist Devrimci” bir parti. Bugün ise…..
Elbetteki Devleti ve Kamuyu trilyonlarca lira ranta kurban ettikleri;

  • Taşeron sistemine,
  • İhalesiz ihale sistemine,
  • Savurganlığı,
  • Emeğe ve işçiye saygıyı,
  • Dini kullanarak cep doldurmayı,
  • Milliyetçiliği kullanıp koltuk ve makam sahibi olmayı
    susarak savunacaklardı. Sustular….
    Muhalefetin hiçbir yerde çözüm için programı yoktu. İktidar ise hala rant ve peşkeş peşinde ‘cağız” ve “ceğiz” süslü, belediyeleri trilyonlarca borca sokacak programımı ulufe düzeni anlattı.
    Bu koşullar altında Yerel Seçime giriyoruz. “Kör döğüşü” ya da “Yalancı pehlivan ” kapışması görsel propaganda dönemi yaşadık. Ne bunları gerçekleştirecek denli Milli,ne ülkeyi borca daha da batırmayacak denli Milli, ne Kamucu, ne Halkçı, ne Cumhuriyetçi, ne Devletçi, ne Laik ,ne Devrimci, ne de her insanda bulunması gereken dürüstlükteler. Türkiye ve Türk Ulusu bir yana, makam ve koltuk sevdası bir yana konuldu. Sonunda sistemin partileri olarak Makam ve Koltuğu seçtiler.
    Yerel Seçimlerin, Uğurlu ve Kutlu olması için Tek Seçenek var. Sistemin partilerinin böğrüne Büyük Türk Ulusunca vurulacak “Artık Yok Olun” Yumruğu!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.