Görev zararlarında ilginç rekor

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nde neler oluyor?

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin görev zararı dikkat çekici boyutlara ulaştı. Meclis üyelerinin saptadığı rakamlara göre, Belediye'nin yıl içinde uygulamaya başladıktan sonra, “Yanlış yaptım” diyerek geri adım atması sonucu ortaya çıkan zarar miktarı toplam 935 bin TL oldu.
    2009 yılında 46 bin 995 TL olan zarar tablosu, 2010 yılında 353 bin 174 TL, 2011 yılında biraz daha artış gösterdi ve 534 bin 917 TL olarak kayıtlara geçti. 2012 yılında ise ilginç zararların 800 bin TL'yi bulması bekleniyor.
    Kayıtlara, “Görev zararı” diye geçirilen harcamaların “Saçı bitmedik yetimlerin hakkı” olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, “Böyle rezalet görülmemiştir. Belediye'deki sorumsuzluğa 'Dur' diyecek yetkili yok mu? Belediye bir iş yapacaksa, kılı kırk yararak hesaplamalıdır.
    Örneğin yanlış yapılan bir ihaleden doğan iptal zararı, Belediye'ye yüklenmemelidir. Söz konusu zararlar normalleştirilmiş gibi görünüyor. 3 yılda ortaya çıkan rakamlar, ürkütücü boyutlardadır. Bunda kasıt olduğunu düşünüyoruz. Belediyemizin soyulmasına izin verilmemelidir” şeklinde tepki gösterdiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.