Girgin, CHP Parti Meclisi Üyeliğine aday!

Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Vahit Girgin önceki gün gerçekleştirdiği kahvaltılı basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.
Saat 10.00’da Parti Merkezi’nde yerel medya mensuplarıyla bir araya gelen CHP Başkanı Vahit Girgin, siyasi partilerin toplumsal görevlerine vurgu yaparken, basını demokrasinin olmazsa olmazı olarak gördüklerini söyledi.
Mustafakemalpaşa’nın geleceğinden sorumlu olduklarına dikkat çeken Girgin, Ana Muhalefet görevini yerine getirirken, yerel gazetelerin yol göstericiliğinden yararlanmayı amaçladıklarını ileri sürdü.
CHP Parti Meclisi üyeliğine aday olacağını duyuran Vahit Girgin, güç koşullarda görev yapmaya çalışan medyayı çok önemsediklerini dile getirdi. Girgin’in, Parti Meclisi üyeliğine adaylığını açıklarken, kahvaltılı basın toplantısına, 7 meclis üyesinden Faruk Şan’ın dışında katılan olmaması dikkat çekti. Bir gazetecinin, “Diğer meclis üyeleri kahvaltıya neden katılmadı? Sorusu üzerine, “Tümü davet edildi. Biz onları buradaymış gibi düşünüyoruz. İktidar olacaksak, bunun öncelikle aile içindeki bütünlüğün korunmasından geçtiğine inananlardanız. Kimseyi ötekileştirme lüksümüz olamaz. Ötekileştirmeyi vatan hainliği ile eş değerde tutarız” diye yanıt veren Vahit Girgin,” öncelikle Mustafakemalpaşa’nın sorunlarına duyarlılık gösteren bir yönetim anlayışı belirlediklerini belitti.
Girgin,”Bunları yaparken yerel basın mensuplarının da bilgilerinden faydalanmak istiyoruz. Her rejimlerde iktidar vardır, muhalefet ise sadece demokrasilerde mevcuttur. Ana Muhalefet olarak yerel sorunların yakın takipçisi olacağız. Büyük Şehir Yasası ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmayan halkımızı bilgilendirme görevimizi unutmayacağız. Basın ne kadar özgür olursa, toplum o kadar bilgilenme hakkını kullanmış olur. Gazeteciler haberlerini taraf olmadan kamuoyuna aktarabilmelidir” dedi.
Mustafakemalpaşa’nın önemli sorunlarını CHP Kurultay’ında gündeme getirmeyi düşündüğünü dile getiren Girgin, Parti Meclisi üyeliğine aday olacağını duyurmayı da ihmal etmedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.