Gıda Bankası bayrama hazırlanıyor

Karacabey Belediye Başkanlığı'nın Mart ayında hizmete sunduğu Gıda Bankası, Ramazan Bayramı hazırlıklarına başladı. 

Bugüne kadar yaklaşık bin aileye ulaşan Gıda Bankası, ihtiyaç sahiplerine düzenli gıda ve giysi yardımında bulundu. Yardıma muhtaçlara kalıcı çözüm üretmeyi amaçladıkları kaydeden Başkan Ergün Koç, kurum ve kuruluşların yardımlarını muhtaç ailelere ulaştırmaya çalıştıklarını ifade etti. Koç, “İnsanlar sadece ramazan ayında acıkmıyorlar. Durumu kötü olan birçok vatandaşımız yılın 11 ayında sofrası eksik oluyor. Biz onları bir ay içerisinde birkaç defa sofraya oturtup, 11 ay kendi haline bırakmıyoruz.  Gıda Bankamız işte bunun için hizmette. Aslında bizler bu doğrultuda bir köprü vazifesi almak istedik.  Büyük kurum ve kuruluşların yardımlarını, durumu iyi olmayan ihtiyaç sahiplerine vererek bu görevimizi yerine getirmeyi amaçladık. Bugün yaklaşık bin aile gıda bankasından yardım aldı. Bu sayı giderek artacak. Yine durumu iyi olmayanlar için elbise reyonumuzda da sünnetlikten, gece elbisesine, pantolondan ayakkabıya birbirinden güzel eşyalar bulunmakta” dedi.

Haftasonu İstanbul'a giderek toptan alışveriş mağazalarını gezeceğini ve gıda bankası için yeni kıyafetler alacağını dile getiren Başkan Koç, bayram öncesi miniklere böyle bir jest yapacağını da müjdeledi. 

Kurum ve kişilerin desteğiyle daha çok yardıma muhtaç insanlara ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizen Başkan Koç, düzenli ürün yardımında bulunan Tamek Fabrikası başta olmak üzere Dramalı Un Fabrikasına, Kardost Gıda'ya, Konak Pastanesi ile Osman Bektaş ve Ufuk Ünal'a Karacabey halkı adına teşekkür etti. 

Rakamlarla Gıda Bankası

Gıda Bankası'nın bugüne kadar yaptığı önemli yardımların başında şunların geldiği kaydedildi:  90 bin 373 adet meyve suyu, 2 bin 570 şişe reçel, bin 500 adet yumurta, bin 354 kg şeker, 800 kg paket un, bin 200 kg pirinç, 850 kg ayçiçeği yağı, 800 hazır çorba ve 257.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.