Gençlik Spor ve Milli Eğitim’den 2 etkinlik birden

Karacabey Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim ilçe Müdürlüğü, bu yılın İstiklal Marşı yılı olarak kabul edilmesine atfen liseli öğrenciler arasında, “İstiklal Marşı Yılı Kort Tenisi Turnuvası” yapılacağını duyurdu.

2021 yılının aynı zamanda “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmesi üzerine farkındalık oluşturmak adına Yunus Emre ve Türkçe Yılı Online Satranç Turnuvası da organize edildiği açıklandı.

Karacabey Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu başkanlığında 02 Mart 2021 Salı günü gerçekleştirilen toplantıda, Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı”  ile “İstiklal Marşı Yılı” olarak ilan edilmesi üzerine, Karacabey’de gençler arasında farkındalık oluşturma adına yapılabilecek etkinliklerin müzakere edildiği, salgın dönemi de dikkate alınarak uygun etkinliklerin yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Buna göre yapılan hazırlıkların tamamlandığı ve İstiklal Marşı Yılı Kort Tenisi Turnuvası müsabakalarının liseleri kapsayacak şekilde 13 Mart Cumartesi günü Atatürk Spor Salonu’nda saat 10.00’da başlayarak gün boyu devam ettikten sonra tamamlanacağı belirtildi.

Yunus Emre ve Türkçe Yılı Online Satranç Turnuvası’nın ise ilkokul, ortaokul ve liselileri kapsayacak şekilde yine 13 Mart Cumartesi günü 18.00-21.00 saatleri arasında Satranç Federasyonu sitesinden ‘online’ olarak yapılmasına karar verildiği kaydedildi.

Etkinlikler ile ilgili teknik bilgiler veren Gençlik ve Spor İlçe Müdürü S. Ayhan Sağlam, “Turnuvalar ile ilgili talimatnameler ve tüm koşulları kapsayacak bilgilendirmeler okul müdürlüklerimize ulaştırılmıştır. Etkinliklere katılacak tüm öğrencilerimize başarılar ve iyi eğlenceler diliyorum. Bu vesile ile gençlerimizin “İstiklal Marşı”mıza, “Yunus Emre”mize ve “Güzel Türkçe”mize sahip çıkacaklarına olan inancımın tam olduğunu belirtmek istiyorum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.