Gençlik Merkezi hizmette

Karacabey Dayanışma ve Kültür Derneği, ‘Gençlere Anadolu Kültürü ve Medeniyeti Yaşatma Projesi’ kapsamında faaliyetler gerçekleştireceği ‘Gençlik Merkezi’ görkemli bir törenle açıldı.
Tavşanlı Mahallesi Şehit Kemal Köse Sokak No: 24/A (Eski Postane arkası) adresindeki ‘Gençlik Merkezi’nin açılışa Kaymakam Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Ali Özkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ayhan Sağlam, İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, Buharayı Sevenler Derneği ve Semerkant Vakfı temsilcileri, eğitimciler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Sunumunu Ferudun Koşucu’nun yaptığı açılış programı, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsmail Uyanık’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından konuşan Dernek Başkanı Yakup Kılıç, ‘Gençler bize, gelecek gençlere emanet’ sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, 14-17 yaş aralığındaki gençleri kapsayan proje çerçevesinde okul derslerinin yanı sıra kültürel geziler, sosyal aktiviteler, dini eğitimler, izcilik faaliyetleri, sanatsal faaliyetler ve çeşitli eğitim ve seminerler gerçekleştireceklerini ifade etti.
Gençlik merkezlerinin özüne layık insanlar yetiştirmesi bakımından önemine değinen Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ayhan Sağlam, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğindeki projeye katkı sağlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi. Sağlam, derneğe sportif faaliyetlerde her zaman kapılarının açık olduğunu söyledi.
Gençlik Merkezi’nin Karacabey’e hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Ali Özkan, özüne dönük bir gençliğin Türk milletinin en büyük özlemi olduğunu söyledi. Özkan, “Böyle bir mücadele 100 yılı aşkın bir süredir sürüyor. Kötü alışkanlığı olmayan, özünü bilen bir gençlik, Türk milletinin en büyük özlemidir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Eğitime yapılan yatırımların en büyük ve hayırlı yatırımlar olduğuna dikkat çeken Kaymakam Ahmet Yurtseven, gençlerin sosyal yaşam dışında özellikle teknolojinin de içinde barınan kötü alışkanlıklardan uzak, özünü ve kendini bilen bireyler olarak yetişmesinin önemine değindi. Devletin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini, ancak sivil toplum örgütlerinin de katkı sağlaması gerektiğini belirten Ahmet Yurtseven, “Bu işler gönül işi, sevda işi. Fikri, ilmi ve dini anlamda gençlerimizin yetişmesi, kötü alışkanlıklardan kaçınmaları en büyük temennimiz. Bu doğrultuda devletimiz elinden geleni yapmaya çalışıyor. Ancak sivil toplum örgütlerimizin de bu amaca daha fazla katkı sağlamalarını bekliyoruz” diye konuştu.
Gençlik Merkezi’nin açılış kurdelesi konuşmaların ardından Müftü Hikmet Yazıcı’nın duaları eşliğinde kesildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.