Genç mucitlerden Milli Eğitim ziyareti

TÜBİTAK 48.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda finale kalan Ulviye Matlı Fen Lisesi öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin´i makamında ziyaret etti.
Bölge finaline kalan öğrenciler projeleri hakkında Dingin’i bilgilendirdi.
Ulviye Matlı Fen Lisesi Öğrencisi Beyza Cabri ve Danışman Öğretmeni Mübeccel Aka; Biyoloji dalında katılmış oldukları, farklı azot izotopları bulunan ortamlarda gerçekleşen replikasyonlar sonucunda sentezlenen DNA´lardaki ağır veya normal azotlu nükleotid sayılarının pratik hesaplanması (geçen yıl öğrencimiz bölge finalinde 3. olmuştur) projesi hakkında bilgi verdiler.
Bölge finaline kalan diğer projenin sahibi Ulviye Matlı Fen Lisesi Öğrencisi Oğuzhan Öztaşkın ve Danışman Öğretmeni Ramazan Erdoğan da; Matematik dalında katılmış oldukları, bir noktanın bir doğruya göre simetriği projesi ile ilgili bilgilendirme yaptı.
Ulviye Matlı Fen Lisesi Okul Müdürü Murat Deniz de Karacabey´i Tübitak yarışmalarında temsil eden tek okul olduklarını vurgularken, “Geçen yıl öğrencimiz Beyza Cabri, Tübitak 47. Lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında bölge 3.’sü olmuştu. Hedefimiz bu yıl ki bölge finalinde 1. olmak ve Türkiye Finallerine gitmektir. Matematik dalında da hedefimizin yine aynı şekildedir” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin; bölge finaline kalan öğrencileri, emeği geçen tüm öğretmen ve idarecileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.