Genç Doğruoğlu ve ekibi birinci oldu

Karacabeyli genç Makine Mühendisi Adayı Doruk Doğruoğlu ve ekibi, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Bitirme Projesi Yarışması’nda birinci oldu.
Karacabey AS Doruk Mühendislik Ltd. Şti. Sahibi Makine Mühendisi Hüsnü Doğruoğlu’nun oğlu olan Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencisi Doruk Doğruoğlu ekibiyle girdiği yarışmayı birincilikle kazanarak ailesinin ve sevenlerinin gurur kaynağı oldu.
Makina Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin Üniversite-Sanayici işbirliğini geliştirmek amacıyla, TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi ile Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği Bölümü arasındaki protokol çerçevesinde her yıl gerçekleştirilen Öğrenci Bitirme Proje Yarışması, 06 Haziran 2017 tarihinde Uludağ Üniversitesi’nde yapıldı. 18 projenin yarıştığı, 54 öğrencinin katıldığı ve jüri önünde sunumlarının yapıldığı yarışma gün boyu sürdü. Heyecanlı sahnelerinde yaşandığı günde, genç mühendis adaylarının projelerini titizlikle değerlendiren jüri, 2017 yılı Öğrenci Bitirme Projesi Yarışmasında dereceye giren projeleri belirledi.
Ödül töreninde konuşan Uludağ Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Recep Yamankaradeniz bütün çalışmalarına destek veren Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ne teşekkür etti. Öğrencilere ve onlara en önemli desteği sunan öğretim üyelerine de ayrıca teşekkür eden Yamankaradeniz, öğrencilerin hazırladıkları bitirme projelerinin iş hayatına atılırken çok önemli olduğunu ifade etti. Yarışmaya giren bütün projelerin çok değerli olduğunu belirten Yamankaradeniz, mezun olan öğrencilerine hayatlarında başarılar diledi.
MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart’da konuşmasında yarışmaya katılan tüm Makina Mühendisi Adaylarını kutladı. Mart, proje yarışmasını önemsediklerini, değer verdiklerini ve bu projelerin sanayiye dönük, sanayi ile işbirliği içinde olmasının önemini belirtti.
Konuşmaların ardından yarışmada derece alan öğrencilere ödülleri verildi ve topluca hatıra fotoğrafları çektirildi.
Bitirme Projesi Yarışması’nda dereceye giren, ödül alan proje ve projeleri hazırlayan öğrenciler ile projenin danışmanları şöyle:
1-Otobüsler için Hostes Koltuğu Tasarımı / Doruk DOĞRUOĞLU, Ezgi KAP, Özgür SARIBATUR / Doç. Dr. Fatih KARPAT
2-Kompozit Jant Üretim Metotlarının Araştırılması / Seçkin ÇAKIR, Aylin BÜYÜKYANBOLU, Ebubekir PINAR / Prof. Dr. Ali BAYRAM
3-Elektromekanik Tutucu / Mehmet ŞİMŞEK, Ali BAKLACI / Yard. Doç. Dr. Gürsel ŞEFKAT

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.