Gelişen Karacabey’de değişim şart!

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Muammer Üstündağ, 7 Nisan’da yapılacak seçimler öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

7 Nisan 2018 Cumartesi günü yapılacak Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi Seçimlerinde üyelerden destek bekleyen Muammer Üstündağ, “Sanayi ve diğer üretim alanlarında son yıllarda adından sıkça söz ettiren ilçemizin Ticaret ve Sanayi Odası’nda da dinamik bir kadroya ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Karacabey’in bölgesel ve ulusal ölçekte adından söz ettirmesi ve hak ettiği konuma gelmesi için öncelikleKTSO’nun hantal yapısından kurtulması ve dinamik bir ekibe kavuşması gerekiyor.” dedi.

Başkan Adayı Muammer Üstündağ, yazılı olarak yaptığı basın açıklamasının devamında tüm seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de demokratik haklarını kullandıklarını ve tamamen Karacabey’in gelişmesi için aday olduklarını belirtti. Üstündağ, ”Tüm çabamız Karacabey’in gelişmesi ve ekonomik olarak kalkınması için. Bizler bir menfaat beklemeden ve kişisel çıkar gütmeden üyelerimizin sorunlarını çözüme kavuşturmak adına bu yola çıktık. Bulundukları koltukları gereksiz yere işgal eden ve sadece seçim dönemlerinde üyelerle samimi olan bir anlayış bizim için sorunlu bir anlayıştır.

KTSO, Karacabey için önemli bir kurum ve bölgemizin önemli sivil toplum kuruluşlarından biriyken geldiğimiz noktada hantal ve maddi bir külfet gibi algılanan bir kuruma dönüşmüş durumda. Biz bu kurumu dinamik kadromuz sayesinde sürekli işleyen ve hareket halinde olan bir yapıya dönüştürmeyi hedefliyoruz.”

Yerli firmalarımız için yeni imkanlar sağlanmalı

Karacabey’deki işletmelerin büyük kısmının küçük ve orta ölçekli olduğunu belirten Muammer Üstündağ, “Karacabey ekonomisinin de lokomotifi olan KOBİ firmalarını büyüterek uluslararası sahaya açmayı hedeflediklerini söyledi. Büyüme planları yapan firmaların önündeki en büyük engelin destek bulamamak ve danışmanlık alamamak olduğuna işaret eden Başkan adayı Üstündağ, “Firmalarımızın ihtiyacı olan noktalarda ön açıcı olmak gerekiyor. Bu noktada Karacabey’deki değerli firmalarımız ciddi engellerle karşılaşmakta. Bizim amacımız büyümeyi hedefleyen ve yeni pazarlar arayan firmalarımıza destek vererek bu engelleri ortadan kaldırmak. Bu nedenle firmalarımızın ihtiyaç duydukları altyapı imkanları, vergi kolaylıkları ve teşviklerle firmalarımızı hak ettikleri yerlere taşımayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

KTSO’nun olumsuz algısı değişmeli

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerine karşı sorumluluklarının olduğunu hatırlatan Üstündağ, “Üyeler KTSO’ya bir mecburiyetten dolayı değil mevcut iş hacimlerinin artması ve çeşitli faydalar sağlamak adına üye olmaktadır. Farklı meslek komitelerinin oluşturulması da bu talebin bir neticesi. Örneğin son zamanlarda herhangi bir meslek komitesinin sorunları tespit edilip bu meslek komiteleriyle alakalı herhangi bir sektör toplantısı yapıldığına şahit olmadık.Bu tür toplantı ve buluşmalar meslek komitelerine kayıtlı üyelerin ortak talebiyken bu taleplerin dikkate alınmaması KTSO’nun olumsuz bir algıya sahip olmasına neden olmaktadır.

KTSO ekonomiye ve üyelerine katkı sağlamakla görevli gönüllü bir kurum olmalı ve sahip olduğu olumsuz algıdan kurtulmalıdır. Biz bunu sağlamak için elimizi taşın altına koyarak aday olduk.”

Oyunuzu değişimden yana kullanın

Seçimlere katılımın ve oy kullanmanın önemine vurgu yapan Üstündağ, ”KTSO’da bir değişime ve dönüşüme ihtiyaç var. Üyelerimizin iş hacimlerinin artması, büyüme hedeflerinin gerçekleşmesi, fuar ve işbirliklerinden haberdar olması ve daha nice önemli gelişme bu değişime ve dönüşüme bağlı. Karacabey’in gelişmesini ve kalkınmasını isteyen tüm üyelerimizi oy kullanmaya davet ediyorum.

Karacabey için çıktığımız bu yolda tüm üyelerimizi ayrı ayrı önemsiyor ve kendilerine bu süreçte verdikleri destek ve teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. Değişim kazansın, Karacabey kazansın.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.