Gelecek Partisi geleceğe hazırlanıyor!

Henüz Gelecek Partisi kurulmamıştı.

Dürdane’nin derviş insanı Halil Doğru’nun isteği doğrultusunda Sanayici İsmet Acar bir grup arkadaşımızı Dürdane’deki çiftliğinde ağırladı.

Maksut Yazıcı, İbrahim Erdoğan, Kemal Cüneyt Erdem, benim davet ettiklerimdi.

Köyün Muhtarı Muhsin Candar, Ova-Der Başkanı Kasım Çiçek ev sahipleri olarak oradaydılar.

Ardından Faruk Çelik geldi.

***

Yeni partilerin ayak seslerinin duyulduğu 2019’un sonbahar günlerindeydik.

Bir arkadaşımız, Ahmet Davutoğlu’nun partisinin başarılı olamayacağının altını çizerek, eski Bakan Çelik’e görüşünü sordu.

Faruk Çelik, Davutoğlu ve Babacan’ın yeni parti kurma girişimlerinin yanlış olduğunu belirttikten sonra, “Ancak Davutoğlu iyi hatiptir. Mücadelecidir. Hafife alan yanlış yapar” demişti.

***

Bakan Çelik’in dediği doğru, “Bu partiden bir şey olmaz” diyenler ise haksız çıktı.

Görünen o ki, toplumda daha büyük karşılığı olan Ali Babacan yerinde sayarken, Ahmet Davutoğlu medya ambargolarına rağmen gündeme kalmasını biliyor.

Gümbür gümbür gelmese de yüksek perdeden konuşması ilgi çekiyor.

Ahmet Davutoğlu, bir dönem Türkiye’yi yönettiği için rakamlara egemen, sorunları iyi biliyor.

AK Parti iktidarının deyim yerindeyse can damarlarına doğru vuruş yapıyor.

Etkili de oluyor.

***

Ekibi de taşra şehirlerinde yoğun çalışmalar yapıyor.

Kongre süreçlerini tamamlayıp, yapılacak ilk seçimlere hazırlıklı olmak istiyorlar.

Bursa’da da bugün kongrelerini gerçekleştirdiler.

Alpaslan Yıldız tek aday olarak yeniden güven tazeledi.

Merinos Atatürk Kongre Merkezi’nde pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen genel kurul, Gelecek Partisi’nin kendi çapında gövde gösterisine sahne oldu.

Salonda küçük ama coşkulu bir kalabalık vardı.

Kürsüye çıkan konuşmacılar, “Ölü doğdu diyorlardı. Ölüsü bu mu?” diye sordular.

Divan Başkanlığı’nı Bursa eski Valisi İzzettin Küçük’ün yaptığı kongreye, Millet İttifakı’nın iki partisi; CHP İl Başkan Yardımcısı Turgut Özkan ve Orhan Aslan’la temsil edilirken, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve yönetimi oradaydı.

“ELALEM MARS’A ARAÇ GÖNDERDİ, BİZ HIZLI TRENİ GERÇEKLEŞTİREMEDİK!”

Bursa kongresi öncesinde Gelecek Partisi Ulaştırma ve Altyapı Politikaları Başkanı Mustafa Öztürk ‘enbursa.com’u ziyarete geldi.

Türkiye’nin gittikçe ağırlaşan sorunlarından, anti-demokratik uygulamalardan söz ettik. Mustafa Öztürk, kongrede de bu doğrultuda coşkulu bir konuşma yaptı.

Siyasal iktidardan yeni kopmuş bir ekibin önde gelen isimlerinden biri olan Öztürk, dilinden hukuku, demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri düşürmedi.

Öztürk, “28 Şubat döneminde imam hatipli olduğum için işe alınmadım. Ben bana yapılanı başkalarına yapamam ki. Hukuksuz uygulamalar, liyakatsız işe alınmalar devam ediyor. Gazeteciler içeri alınıyor, ceza veriliyor. Biz özgür bir Türkiye bekliyorduk. Tam tersi oldu” dedi.

Mustafa Öztürk, Gelecek Partisi’nin oluşturduğu Gölge Kabine’nin Ulaştırma Bakanı…

AK Parti’den milletvekili olmadan önce Telekom Bölge Müdürü’ydü.

Diyor ki, “Telekom özelleştirildikten sonra içinin boşaltılmaya başlandığını ilgililere rapor ettim. Ama dinleyen olmadı. 4,7 milyar dolar kayıp var. 40-45 katrilyon para ediyor. Bu para ile Türkiye’nin pek çok meselesi halledilebilirdi.”

Eski Milletvekili Öztürk, Bursa Hızlı Tren Projesinin 2015’de bitmesi gerekirken 2023’de açılışının planlandığını belirterek, “Elon Musk Mars’a uzay aracı gönderdi. Biz Bursa’dan Bozüyük’e hızlı treni ulaştıramadık. Üstelik 1 milyar 700 milyona bitmesi gereken proje 2023 yılında tam 13 milyar 200 milyona mal olacak. İhale üzerine ihale yapıyorlar. İsraf diz boyu” dedi.

İktidara geldiklerinde ‘yap-işlet-devret’te garanti parasını kaldıracaklarının altını çizen Mustafa Öztürk, “Bir köprü parasına 4-5 köprü yapılabilir. Geçenlerde açıklandı Osmangazi Köprüsü için 1 milyar 750 milyon ilgili şirkete aktarıldı. Benzer bir durum Yavuz Sultan Selim köprüsü için geçerli” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.