Geleceğimize sahip çıkalım!

Geleceğimize sahip çıkalım!
Karacabey TEMA Gönüllüsünün ilköğretim okulları arasında düzenlediği “Toprak” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe Kaymakam Dursun Balaban, Beldiye Başkan Yardımcısı Meral Eren, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı’nın yanı sıra, daire amirleri, okul müdürleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Karacabey TEMA Gönüllüsü Naci Güncü, doğa ve çevrenin korunmasına yönelik okullarda eğitimler verdik. Ovamızın, dağlarımızın, ağaçlarımızın ve suyun önemi hakkında öğrencilerimizi bilgilendirmeye çalıştık. Bu etkinliklerimizde bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
TEMA Vakfının çalışmalarını takdirle izlediklerini açıklayan Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren, çevreye herkesin sahip çıkmasını istedi. Doğa ve çevreye olan desteklerini her zaman sürdüreceklerini vurgulayan Eren, TEMA Vakfı gönüllülerine çalışmalarında başarı diledi.
Kaymakam Dursun Balaban, çevre bilincinin her yaştan insanda oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Çevre ve doğa olduğu sürece hayatın var olacağına işaret eden Kaymakam Balaban, “TEMA Vakfına hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle de öğrencilerimize sesleniyorum. Bu konuya hassas olun. Atalarımızın bizlere, bizlerin sizlere bıraktığı güzel ülkemizi sizler de genç kuşaklara sunacaksınız. Geleceğinize sahip çıkın. Doğayı ve çevreyi her zaman koruyun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Şiir dalında 1. olan 14 Eylül İlköğretim Okulu öğrencisi Naime Şükran Eroğlu, 2. Uluabatlı Hasan İlköğretim Okulu’ndan Nergis Ölmez, 3. Seyran İlköğretim’den Betül Gümüşay, Mansiyon ödülü Şehit Serkan Şahin İlköğretim’den Aytaç Durak ile Jüri Özel Ödülü Şubaşı İlköğretim Okulu’ndan Büşra Göktürk, Kaymakam Dursun Balaban tarafından ödüllendirildi.
1. Kademe Resim dalında derece giren giren öğrencilere ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren verdi. Yarışmada; Ömer Matlı İlköğretim Okulu öğrencisi Seda Nur Ferik birinci, 14 Eylül İlkğretim’den Necdet Burak Tokgöz ikinci, Cumhuriyet İlköğretim’den Ceyda Elbir üçüncü olurken, Uluabatlı Hasan İlköğretim Okulu öğrencisi Emine Güldüren mansiyon ve Seyran İlköğretim’den Betül Gümüşay Jüri Özel ödülüyle yetindi.
2. Kademe Resim yarışmasında ise 14 Eylül İlköğretim Okulu’ndan Büşra Bayram birinci oldu. İkinciliği Atatürk İlköğretim’den Çisem Tutuk elde ederken, Atatürk İlköğretim’den Sümeyye Yar üçüncü olmayı başardı. Mansiyon ve Jüri Özel ödüllerine ise, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Sümeyye Kübra Altın ile 14 Eylül İlköğretim’den Minel Yaygır layık görüldü. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı’dan aldı.
Programda son olarak, “2070 yılından mektup” konulu film izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.