“Gecikme açılışa gölge düşürdü!”

MHP Karacabey İlçe Başkanı Mümin Koçan, “Karacabey ziraat Odası’nın yeni hizmet binasının açılışında meydana gelen açılış gecikmesi açılış töreninin önüne geçti” dedi.
Koçan yazılı yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Açılış davetiye programında ve yapılan duyurularda açılış saatinin 7 Aralık saat 14:00 olarak belirtilmesi üzerine, programa katılmak üzere bilhassa köylerden gelen çiftçilerimiz bu önemli günde sorumluluk bilinci içerisinde program alanında saat 13:30’dan itibaren yerlerini aldılar.
Havanın soğuk ve sert rüzgâr esmesi üzerine birde açılış programında gecikme yaşanması çiftçilerimizin bir çoğunun tören alanını terk etmesine sebep oldu. Hatta kulak misafiri olduğum bir muhabbette siyasiler hedef alınarak, “Bugüne kadar çiftçiyi ezmekten başka ne yaptılar ki, verilen hangi sözleri tuttular ki? Ez babam ez, olan hep bize oluyor. Bu kadar ezdikleri bir kesimin açılışına geç gelmeleri kadar doğal bir şey olmaz, üretirken zarar eden biz, soğukta üşüyen gene biz ” vb. cümleler kurarak tören alanını boşalttılar.
Halkımızın da serzeniş içinde yapmış olduğu muhabbette de haksız da sayılmazlar. Çünkü gerçekleştirilen bu programlardaki bu tip zamansal gecikmeler ilk defa yaşanmıyor. Hatırlarsanız çok kısa zaman öncesinde yapılan KİHMED Hizmet Binası açılış programında da bu tip gecikme yaşanmıştı. O zamanda bu tip serzenişler olmuştu. O açılışta hava sıcaktı, insanlar gölgeye geçerek beklemişti fakat bugün yaşadığımız açılışta havanın aşırı soğuk olması açılışa gölge düşürdü. Açılış sırasında baktığımda açılışa katılan kalabalığın yüzde 25’i bile çiftçiler değildi, yani kendi hizmet binalarının açılışında azınlıkta kalmışlardı.
Bu kadar güzel bir hizmet binasını Karacabey çiftçisinin hizmetine sunan Ziraat Odası Başkan ve yöneticilerini şahsım ve teşkilatım adına canı gönülden kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum.
Fakat hizmet binasının bu kadar güzel olması yetkililerde yanlış fikirler oluşmasına sebep olmasın. Çiftçilik yapan insanların durumunun iyi olduğu anlamına gelmez. Tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlayan halkımız gerçekten zor günler geçirmektedirler. İnşaallah tarım konusunda izlenen politikalar gelecek yıllarda hizmet binası kadar güzel bir yol haritasına sahip olur. Tarım ve Hayvancılık konusunda izlenecek politikalar, açılış töreninde yaşanan zamansal gecikme gibi çiftçimiz önüne engel ve sorun yaratacak yol haritası içermez.
Tarım kenti Karacabey’imizin hak ettiği değeri bulması için, bu mükemmel hizmet binasının bir işaret olduğu, çiftçilerimize, güzel günlerin çok yakın olduğu inancı içerisinde tarım ve hayvancılığın bu devletin temel yapı taşı olduğunun altını bir daha çizmek istiyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.