“Gazilik ömür boyu taşınacak bir onurdur”

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gönül Avil, “Gaziler Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Avil, mesajında, özgürlüğü ve bağımsızlığı uğruna savaşmış, bu uğurda pek çok evladını şehit, gazi vermiş olan Türk ulusu için "Gazilik" ve "Şehitliğin" çok önemli mertebe olduğunu ifade etti. 

19 Eylül tarihinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilişinin yıldönümü olduğunu belirten Avil, “Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için en büyük fedakarlığı gösteren şehit ve gazilerimiz, kahramanlıklarıyla milletimizin onur abideleri olmuşlardır. Onlara ve ailelerine sahip çıkmak, herkesin ortak sorumluluğudur. Bu sorumluluk sadece vicdani değil, ayrıca kanuni bir sorumluluktur. 19 Eylül 1921'de Gazilik unvanı verilen Ulu Önder Atatürk'ü ve tüm şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü için canlarını ortaya koyan, kahraman gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutluyorum. Ülkemiz, şehit ve gazilerimize olan vefa borcunu asla unutmayacaktır" dedi

Avil, savaşın tüm acılarını bilmelerine karşın, ülkenin güvenliğinin tehdit altında olduğu anda ölümü göze alarak yurdunu savunmaktan bir an bile geri durmayan kahraman şehit ve gazilerin bıraktığı emaneti geleceğe taşımanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu kaydetti. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.