Fiyatlarda oynama yok

Onbir ayın sultanı Ramazan’ın gelmesiyle, gıda başta olmak üzere bir çok üründe fiyatlarda oynama yapıldığı yönündeki iddialara Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkan Vekili Hüseyin Köse cevap verdi.
Köse, Karacabey’deki esnaf ve sanatkarın Ramazan ayı nedeniyle fiyatlarda oynama yapmadığını söyleyerek, “Kamuoyunda böyle bir izlenim oluşmuş. Bu izlenimin sebebi nedir bilemiyorum. Ama esnaf ve sanatkarlarımız Ramazan ayı için özel bir fiyat uygulaması yapmıyor ve yapmaz. Ramazan ayı boyunca esnaf ve sanatkarımıza yönelik denetimlerimiz devam edecek.Fiyatla ilgili aldatmacalara müsaade etmeyeceğiz. Tüm vatandaşlarımız bu konuda rahat olabilir. Ancak toptancılar tarafından yapılan zamlardan dolayı esnaf ve sanatkarı suçlamak yersiz olur. Bu dengenin iyi belirlenmesi gerekiyor” dedi.
Ramazan ayında fiyatların değişmesi için bir neden olmadığını kaydeden Köse, “Ramazan ayında tüketimde çok büyük farklılıklar olmuyor. Ama nedense sanki kıtlık olacakmış gibi alışveriş yapıldığı düşünülüyor” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.