Fidanlar toprakla buluştu

Karacabey Belediyesi ve Yeşil Vizyon işbirliğiyle bu yıl 600 fidan toprakla buluştu. Karacabey Konaklarının alt kısmında yer alan bölgeye dikilen fidanlar için önceki gün öğrenci ve vatandaşların da yoğun katılımıyla bir tören düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Ergün Koç, yeşil bir çevrenin önemine değinerek, sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde bu alanların çoğalmasını desteklediklerini söyledi. Koç, "Maalsef önceki yıllarda izlenen yanlış politikalar, bugün Karacabey'de ve Türkiye'de sorunlara yol açıyor. Ama bizler bu olumsuzluğa takılmadık yeşil alanlar yarattık. Birileri 1 haftada gecekondu dikiyordu. Biz bir haftada 'parkkondu' yaptık" şeklinde konuştu.

Başkan Koç'un konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Yeşil Vizyon temsilcileri, çevreye gösterdiği duyarlılık nedeniyle Başkan Ergün Koç'a plaket verdi. Törende ödül alan bir diğer isimde Başkan Yardımcısı ve Park-Bahçeler Müdürü Talih Düzgören  oldu. Düzgören plaketini alırken "Bu teşekkürü canla başla çalışan tüm ekip arkadaşlarım adına alıyorum" demesi büyük alkış aldı.

Ödül törenininden sonra katılımcılar, öğrencilerle birlikte adeta ağaç dikme yarışına girdi. Belediye personeli, öğretmenler, öğrenciler, gazeteciler ve yeşil vizyon ekibi üyeleri açılan çukurlara kendi elleriyle fidanları toprakla buluşturdu.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.