Feyzioğlu’ndan sert mesajlar

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, “Avukatlar günü” etkinlikleri kapsamında Karacabey’e gelerek önemli mesajlar verdi. Metin Feyzioğlu, “Avukatlar, istihbarat, güvenlik zaaflarını ve Türkiye’yi terör örgütlerinin arka bahçesine kimlerin çevirdiğini konuşmasın diye hedef tahtasına konulmak istenmektedir” dedi.
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Avukatlar Günü nedeniyle Karacabey Atatürkçü Düşünce Derneği’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda, avukatların adliye girişlerinde üstlerinin aranmasıyla ilgili konuşan Metin Feyzioğlu, “Görüşümüz gayet net. Hiç kimse, avukatın kılına bile dokunamaz, dokundurtmayız. Şahsımıza ait hiçbir ayrıcalığın peşinde değiliz. Çantamız, kendi özel mektubumuz değil, müvekkilin mektubu. Bunun için kimse elle açıp arayamaz. Aramızda ‘Çantalarımızı X- Ray’e koymayacağız. Duyarlı kapıdan geçmeyeceğiz’ diyen yok. Hakim de, savcı da, avukat da, adliye personeli de geçecek. Adliyeye giren koliler de geçecek” dedi.
“Terör saldırısıyla avukatların ilgisi yok”
Avukatların hedef tahtasına konmak istendiğini söyleyen Metin Feyzioğlu, şöyle devam etti:
“Adliyeye en güvenilir ve güvenli şekilde giren grup, zaten avukatlar. Çünkü okuyucuya kartımızı gösterdiğimizde, Ankara’daki sunucudan sisteme fotoğrafımız düşer dev ekrana ve oradan güvenlik görevlisi, bu kişi o kişidir diye kontrol ettikten sonra girer. Adliyeye hangi hakim, hangi savcı, hangi adliye personeli böyle giriyor. İstanbul’daki olay korkunç bir terör saldırısıdır. Bu terör saldırısıyla avukatların ve avukatlığın uzaktan, yakından ilgisi yoktur. Koluna cübbe almış birini, kart okuyucudan geçirerek değil, yandan içeriye almışlardır. Bunu kim yapmıştır? Asıl onun peşine düşsünler. Bugün ihtiyacımız olan birlik, beraberliktir. Bugün ihtiyacımız olan en yukarıdan provokasyonlara değil tam aksine en yukardan en aşağıya kadar kucaklaşmaktır.
Niye avukatları hedef tahtasına birileri oturtmak istemektedir? İstihbarat, güvenlik zaaflarını, Türkiye’yi terör örgütlerinin arka bahçesine kimlerin çevirdiğini konuşmayalım diye. Bir hedef saptırma olayıdır ama milletimiz kimin ne olduğunu ve niçin avukatların hedefe konulduğunu çok iyi bilmektedir.”
Yürüyüş can güvenliği sebebiyle iptal edildi
Bursa’dan İzmir’e 2 bin avukatın katılımıyla düzenlenecek olan “Türkiye adaletini arıyor” yürüyüşünün, provokasyon ve can güvenliğini sağlayamama endişesiyle iptal edildiğini belirten TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, sadece 11 Nisan Cumartesi günü İzmir’de miting yapılacağını duyurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.