“Faizsiz ekonomik düzene geçeceğiz”

Karacabey Saadet Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Rukiye Deniz, adil bir dünyaya ulaşmak için kuvvete değil hakka dayalı, adil uluslararası bir düzenin kurulması gerektiğini söyledi.
Dünyanın 80 ayrı bölgesinde, İslam coğrafyası başta olmak üzere, iç savaş, çatışma ve kaosun hâkim olduğunu bildiren Rukiye Deniz, D-8’in aktif olarak çalıştırılması halinde kan ve gözyaşının yaşanmayacağını söyledi.
AKP hükümeti tarafından ‘AB Uyum Yasaları’ çerçevesinde düzenlemeler yapıldığını dile getiren Rukiye Deniz, bunlara bağlı olarak ahlaki tahribatın hızla yayıldığının altını çizdi. Bu düzenlemelerin inanç, kültür ve tarihimizle bağdaşmadığını dile getiren SP İlçe Kadın Kolları Başkanı Rukiye Deniz, “Söz konusu düzenlemeler, toplumumuzun yapısını bozmaya yöneliktir. AKP’nin 12 yıllık iktidarı döneminde olumlu icraatlar olarak algılanan ‘Anayasa Referandum’u, askeri vesayeti kaldırmaya yönelik adımlardır. Darbe ve darbecilerle mücadele sürecinde dün büyük başarı diye yapılanların, bugün nasıl değiştirildiğini ibretle izliyoruz.
‘Biz yol yaptık, kalkındık’ diyorlar. Yol yapmakla kalkınma olmaz. Kalkınma ancak sanayileşme ve teknolojide yapılacak hamle ile olur. Dünya çapında marka olmuş firmalara sahip olmakla, yerli otomobilini, uçağını yapmakla, bilişim teknolojisinde dünya ile yarışla olur” ifadelerini kullandı.
Saadet Partisi teşkilatları olarak kararlı, inançlı ve tecrübeli bir kadroya sahip olduklarını kaydeden Deniz, ‘yeni bir dünya’ hedefini taşıyan tek parti olduklarını vurguladı. Gelir dağılımının adaletsiz olduğunu hatırlatan Deniz, güçlü ekonominin önemine dikkat çekti. Deniz, Saadet Partisi olarak önerilerini ise şöyle sıraladı:
“Fertten devlete kadar önce ahlak ve maneviyata önem verilecek. Sanayi ve kalkınma hamlesi başlatılacak. Üretim, istihdam ve ihracata dayalı bir ekonomi uygulanacak. Ekonominin bünyesindeki faiz mikrobundan kurtularak, faizsiz ekonomik düzene geçilecek. Ülkenin imkânlarından herkesin adaletli bir paylaşımla faydalanması sağlanacak. ‘Lider ülke Türkiye’ ideali ile bağımsız politika uygulanacak.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.