“’Evet’le Türkiye hız kazanacak”

AK Parti Bursa Milletvekili Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili Bennur Karaburun, referandum çalışmaları kapsamında geçtiğimiz Cumartesi günü Karacabey’e çıkarma yaptı. Karaburun, “Biz Türkiye’ye, milletimizin gücüne inanıyoruz. İnadına değil, ülkemizin aydınlık yarınlarına inandığımız için ‘Evet’ diyoruz.” dedi.
Milletvekili Karaburun, beraberinde AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, Gençlik Kolları Başkanı Yakup Can ve tüm yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Karacabey’de bir dizi ziyaret gerçekleştirerek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
İlk olarak Özel Yaşameli Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Özel Karacabey Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde engelli öğrenci ve aileleriyle buluşan Karaburun, “Meclis’te hem engelli vatandaşların hem de kadın haklarının sesi olmayı sürdürmeye devam edeceğim.” dedi.
AK Parti’nin iktidara gelmesiyle birlikte engelliler için önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Karaburun, “1923’ten 2005’e kadar engellilerle ilgili hiçbir yasa yapılmadı. İlk defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ‘Özürlüler Yasası’ adı altında çalışmalar düzenlendi. Engelliler, AK Parti döneminde değer buldu. Engellilik, Türkiye’de çok değil bundan 15 yıl öncesine kadar pek de gündemde olmayan bir konuyken, 2002’de başlayan AK Parti hükümetleri ile birlikte artık medeni hizmetin, insanlık anlayışının, gelişmişlik göstergesinin temel noktası haline geldi. Engellilerimiz ile ilgili çok yol aldık. Ancak, yapılacak daha çok işimiz var. Bu yüzden durmadan, yorulmadan, koşmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seferberlik çağrısından sonra engelliler için ‘Neler yapabiliriz?’ diyerek yola çıktıklarını aktaran Karaburun, “Engellilerin sorunlarına çözüm bulunması amacıyla tüm kurumlarla iş birliği içinde bir program hazırladık. Engelli kardeşlerimize faydalı olacak ve onları sosyal hayatın içerisine katabilmek için projeler yürütüyoruz. Şehirler artık engellilere göre dizayn ediliyor. Meslek sahibi ve iş sahibi olabilmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Engellilerin istihdama katılımı özendirmek amacıyla kamu ve özel sektörde teşvik ediyoruz. 2002 yılında kamu kurumların da çalışan engelli memur sayısı 5 bin 777 iken, 2016 yılı Ekim ayı itibariyle bu rakam 48 bin 963’e yükseldi. Özel sektörde ise 100 bin engelli vatandaşımız istihdam edildi. İnşallah işi olmayan kardeşimiz kalmayacak. Sosyal devlet anlayışının iyi işlemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Birçok yaraya merhem oluyoruz. 16 Nisan, umut ediyorum diriliş günümüz olacak ve ülkemiz şahlanacak. Hepimiz ülkemizi güzel yerlere getirmek için çalışıyoruz.” dedi.
Daha sonra Sağlık-Sen Karacabey İlçe Temsilcisi Fatih Alpaslan ve yönetimi ile bir araya gelen Milletvekili Karaburun’u burada; Eğitim-Bir-Sen, Büro Memur-Sen, Diyanetsen yöneticileri de karşıladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgilendirme yapan Karaburun, “Millete rağmen değil, milletle birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ‘Evet’ diyoruz. Milletimiz şunu iyi biliyor; İstikrar için, daha güçlü bir ekonomi için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi şart. Dünyanın ilk 10 ekonomisine girebilmenin yolu istikrarlı bir Türkiye’den geçiyor. Koalisyonların ülkenin belini büktüğü, esnafın kepenk kapattığı eski Türkiye’yi kimse istemiyor. 15 yıllık AK Parti Hükümetleri dönemindeki kazanımlarımızın heba olmasını sağduyulu hiç kimse arzu etmez. Bu siyasi parti meselesi değil, ülkemizin istikrarı ve istikbali için son derece önemli ve kıymetli bir meseledir. Biz AK Parti olarak, millete rağmen hiç bir şey yapmadık, yapmayı da asla düşünmüyoruz. Biz gücümüzü Anadolu’nun her köşesinden olan milletimizden alıyoruz. Bu güç ki bizi Çanakkale’de onlarca düşmana karşı galip kıldı. Biz bu millet sayesinde Türk tarihinin gördüğü en büyük işgal ve yıkım girişimi olan 15 Temmuz Hain Darbe girişiminden alnımızın akıyla çıktık. Bu millet her defasında üzerine düşeni hakkıyla verdi. Bizler de memleketimizin refahı için, çocuklarımızın geleceği için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni yine milletimize sunuyoruz. Milletimiz ne derse başımızın üzerinde yeri vardır.” ifadelerini kullandı.
Sivil Toplum Örgütleri’nin ardından Karacabey Berberoğlu bünyesindeki Tüm Yurt Paketleme’de çalışan emekçi kadınları ziyaret eden Milletvekili Bennur Karaburun, 16 Nisan’da yapılacak referandumda neden ‘Evet’ denilmesinin gerekliliğini anlattı. Sorumlu bir cumhurbaşkanının olmadığını referandumdan sonra sorumlu bir cumhurbaşkanının olacağını aktaran Karaburun, “Cumhurbaşkanı şu anda sadece vatana ihanet suçundan yargılanabilirken bundan sonraki süreçte bizler gibi yargılanabilecek.” dedi.
Yeni yatırımlar hakkında da bilgiler veren Karaburun, “16 Nisan’da ‘Evet’ denilmesi halinde bürokratik engeller kalkmış olacak. Bürokrasi kalkınca her şey daha hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Yasamadan sorumlu olan milletvekilleri olacak. Yürütme erki de cumhurbaşkanı ve bakanlar kurulu olacak. Kimse kimsenin işine karışmayacak.” şeklinde konuştu.
Tek adamlık iddialarını da yanıtlayan Milletvekili Karaburun, “Cumhurbaşkanı bir hata yaparsa yargı tepesinde olacak. Meclis ile cumhurbaşkanı uyumlu çalışmak zorunda.” dedi.
Anayasa değişikliği maddeleri içinde olması gerektiğine inandığı en önemli maddenin seçilme yaşının 18’e indirilmesini düzenleyen madde olduğunu söyleyen Karaburun, “Bizim çok dinamik bir parlamentoya sahip olmamız gerektiğine inanıyorum. Böyle dinamik bir parlamentoyu açtığımız zaman gençliğimizin ufku genişleyecektir. 20 yaşında askere gönderiyoruz, 18’de evlendiriyoruz da milletvekili neden yapmıyoruz? Biz gençlerimize inanıyoruz. Gençliğin enerjisi meclise hız katacak.” diye konuştu.
Milletvekili sayısının neden 550’den 600’e çıktığını da kaydeden Karaburun, “Bizim 550 milletvekilimiz var, nüfusumuz 80 milyon. 143 bin kişiye 1 tane düşüyor. Biz şimdi temsilde adalet gelsin istiyoruz. Bu düzenlemeyle temsiliyet genişleyecek, artan nüfusun mecliste temsili sağlanacak. Vatandaşımız kendi ilinde daha fazla temsilciye sahip olacak. Siyasette daha fazla temsil imkânı sağlanacak. Halkımızın Meclis’te temsili güçleniyor.” dedi.
“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’nin hızına hız, gücüne güç katacak” diyen Karaburun, “Biz Türkiye’ye inanıyoruz. Milletimizin gücüne inanıyoruz. İnadına değil ülkemizin aydınlık yarınlarına inandığımız için ‘Evet’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.
Geçirdiği trafik kazası sonucu ayaklarını kaybeden Karacabeyli Fatma Özkeklik’e taktırdığı protez ayaklar sonrası bir araya gelen Karaburun, “Fatma’nın yüzündeki gülümsemeyi görmek beni çok mutlu etti.” dedi.
Gündüz programının ardından gece de evlerde bilgilendirme toplantıları yapan Karaburun, son olarak, “16 Nisan’da hem Karacabey’den hem de Türkiye genelinden güçlü bir ‘Evet’ çıkacağına inancım tamdır.” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.