Esnaf Odaları seçim startını verdi

Mustafakemalpaşa Esnaf Odaları, mevcut yasa gereği 4 yılda bir yapılması gereken seçim startını verdi.
            Bu doğrultuda önceki gün Öğretmenevi’nde bir toplantı düzenlendi. Bursa Esnaf Odaları Başkanı Arif Tak ve Başkan Vekili Hüseyin Köse’nin katıldığı toplantıda, Bursa Fotoğrafçılar Odası Başkanı Kamil Konuşkan, Mustafakemalpaşa Esnaf Odaları ve Berberler Odası Başkanı İsa Oruç, Aşçılar Odası Başkanı Mehmet Ünal, Ağaç İşleri Odası Başkanı İbrahim Yücel, Madeni Eşya Odası Başkanı Osman Duran, Kahveciler Odası Başkanı Şakir Sezen, Tuhafiyeciler Odası Başkanı Sinan Uygaç, Terziler Odası Başkanı Cemalettin Bakan, Sebzeciler Odası Başkanı İsmail Batu, Bakkallar Odası Başkanı İbrahim Kurtulmuş, Şoförler Odası Başkanı Ş. Vahit Girgin, Tatkavaklı Muhtelif Odalar Başkanı Muhittin Efe ile çok sayıda esnaf  hazır bulundu.
            Bursa Esnaf Odaları Başkanı Arif Tak, esnaf seçimleriyle ilgili şunları söyledi: “Önceki seçimlerden bu zamana 4 yıl geçti. Bu süre içinde çeşitli görüşmeler, çalışmalar yaptık. Birlikte sıkıntılar çektik. Ancak yılmadan, usanmadan aşkla, zevkle çalıştık ve halen çalışıyoruz. Ekmeğini alın teri ile kazanan bizim esnaflarımız hiçbir kamu kurum ve kuruluşların çalışmaları gibi çıkıp eylem yapmazlar. Bu ortamda ekmek parası kazanmak çok zor.01 Ocak 2010 tarihi itibariyle oda seçimleri başlıyor seçimlerimizin kucaklaşarak kavgasız geçmesini istiyoruz.
            Herkes seçimlerde aday olma hakkına sahiptir. Mayıs, Haziran, Eylül aylarında çeşitli seçimler yapılarak sorunlara birlik- beraberlik için de çözüm getireceğiz.2005 seçimlerinde biz esnafın hizmetkârıyız demiştim. Seçimlere kadar adayları olumlu karşılayalım. Esnafın siyasilerden daha huzurlu bir seçim yapacağına inanıyorum. Çünkü esnaf Türkiye’nin temel taşı ve çimentosudur. 2010’da ilk kongreyi Karacabey’de, ikinci kongreyi Mustafakemalpaşa’da gerçekleştireceğiz. Daha sonra kongreler devam edecek. Sanayi sitesi bitişiğindeki inşaatımız devam ediyor. 15yıl vadeli olarak esnaflarımız 4 bin TL’ye dükkan sahibi olacak. Bu binamızın içinde hastane, düğün salonu, petrol istasyonu ve çarşımız olacak. Atatürk’ün ismini taşıyan Mustafakemalpaşa ilçesinin esnafı hizmetlerin en güzeline layıktır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.