Eski evler yıkılıyor

Karacabey Belediye Başkanlığı, eski ve kullanılmayan harabe evlerin yıkım çalışmalarını sürdürüyor.

Şehir içerisinde kullanılmayan eski evlerin mahalle sakinlerini huzursuz ettiği ve kimliği belirsiz kişilerce kötü amaçlarla kullanıldığı yönündeki şikâyetler üzerine Belediye harekete geçti.

Vatandaşları rahatsız eden soruna el atan Belediye, tespit edilen evlerde gerekli işlemlerin yapılmasının ardından yıkım çalışmalarına başladı. 

Müteahhit tarafından yıkılıp yeni binanın yapılmasını bekleyen müstakil evlerde zaman zaman çıkan yangınlar da, mahalle sakinlerini tedirgin ediyordu. Gelen şikayetler üzerine çalışma başlatan Belediye, ev sahipleri ile görüşerek evlerin yıkım çalışmasını üstlenmeye başladı..

Belediye Başkanı Ergün Koç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızı huzursuz ve tedirgin eden bu duruma göz yumamazdık. Göreve geldiğimiz günden bu yana, ev sahipleriyle irtibata geçebildiğimiz yerlerde yıkım işlemlerini gerçekleştirdik. Böylelikle kötü amaçlarla kullanılan virane evleri ortadan kaldırmış oluyoruz. Yaratılan açık alanları kimse bu gibi olumsuz amaçlarda kullanamıyor. Mahalle sakinleri de memnun kalıyor. Viraneye dönmüş ve şehir içinde kalmış eski evlerin sahipleri yıkım işlemi için belediyemize başvurabilirler” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar ise, “Yeni inşaat için müteahhit tarafından alınana kadar dökülerek yıkılmasını beklemektense, bunu başımıza dert açmadan yapmak en güzeli. Belediye'ye bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.