“EŞİT YURTTAŞLIKÇILAR” !!!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

“Eşit yurttaşlık” denen siyasal program uygulanacak her ülkeyi federalizme yani bölünmeye götürür. Bunun bir Abd ve AB siyaset dayatması olduğunu bilerek ortaya çıkışının tarihçesine bakalım.
1900’lü yılların başında Avusturyalı Otto Bauer “Tek-Ulusun değil çok- milliyetli toplumun” siyasi düzeni kurulsun önerisinde bulundu. Avusturya Marksistleri ve Rus Menseviklerinin bir bölümünde etkili oldu. Bolşevikler buna “kültürel özerkliğin ardına sığınmayın, saklanmayın” diyerek karşı koydu. Talebin bir ya da birkaç etnik-dini topluluğun iktidarlarını garanti ederken, toplumun bütünü için “mutlak dağılmaya” yol açacağını saptadılar. Bauer’ci öneriler 1918’de toz olup gitti.
1970’li yıllarda bu kez Avrupa Birliği kurma ütopyası ile ortaya çıkan Alman yurttaşı Jurgen Habermas tarafından yine işlenmeye başladı. Adını “Ulusal Yurttaşlık ” yerine “Anayasal Yurttaşlık ” ile değiştirdi! 1990’larda “profesyonel anayasa yazıcılar” ya da “emperyalist kalemşörler” bunu işgale uğrayan ülkelerde (Iraklılık gibi) empozeye giriştiler. 2000’lerin başında Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Meral Akşener “Türkiyelilik” kavramının savunucusu oldular. Antalya-Korkuteli’nde katıldıkları Yörük Şenliğinde “ırka ve dine dayalı milliyetçiliği bir kenara bırakacağız… Biz “Türkiyelilik” bilincini geliştireceğiz”. (16 Temmuz 2001-Milliyet Gazetesi-Sayfa 18)
2003’de terörist başı, bebek katili ortaya çıktı. “Demokratik federalizm” adlı broşürüyle “özgür yurttaşlar” kavramını yumurtlama sırası ondaydı. Türk Ulusu tanımı, bu bebek katiline göre anti-demokratikti! Hdp’nin programına “eşit yurttaşlık” adıyla konuluverdi!
“Türkiyelilik” kavramı ile ortaya çıkan Akp’de 2006 ve 2011 seçim bildirgelerine, kurultay bildirgelerine “Eşit yurttaşlık ” kavramını yerleştiriverdi! Şimdilerde ise içini dolduramadıkları-dolduramayacakları, bilimsel hiçbir dayanağı olmayan “Tek Millet ” tanımını kullanıyorlar!
Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve Ulusalcıların tasfiyesinden sonra Chp’de yavaş yavaş yola girmeye başladı. Önce “kültürel özerklik” dendi. Ardından 35. ve 36. Kurultayın sonuç bildirgesine yerleştirilen “eşit yurttaşlık ” ;”delegelerce de” onaylandı.
Çakma Asena altta kalmadı. “Yok aslında birbirimizden farkımız; hepimiz Amerikancıyız” demeliydi, dedi. Parti programının Doğu-Güneydoğu sorunu bölümüne ekleyiverdi!…”Partimiz Doğu-Güneydoğu sorununa ilişkin öncelikle tüm ülkede “eşit yurttaşlık” zeminine oturan sağlam bir demokrasi ve özgürlük ortamını geliştirecektir”. Ama Sayın Akşener masumdu! Partinin Genel Başkanı, programı ilk imzalayanı olarak, bundan haberi yoktu!.
Çözümcü Akp (!),Özgürlükçü demokrasi devrimcisi Chp (!),”İyi gelecekçi” İyi Parti (!),bunlara gıkını çıkaramayan “sözde milliyetçi” Mhp (!)…Ve baş savunucusu Hdp ile yani “Eşit Yurttaşlıkçılarla” dolu TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ…
“TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN TÜRKİYE HALKINA;TÜRK ULUSU DENİR”.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
………………….NOKTA…BİTTİ……….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.