Erol, “Son toplantımızı yaptık”

AKP Karacabey teşkilatı görevden alındı:

Karacabey Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Mustafa Çelik'in belediye başkanlığı aday adaylığını açıklamasının ardından, yönetim kurulu üyeleri de görevinden alındı.

Asıl ve yedek üyelere imzalatılan istifa dilekçeleri, Bursa İl Başkanlığı'na teslim edildi.

AKP İlçe Yönetim Kurulu'nun en kısa sürede yeniden oluşturulacağı öğrenildi.

AKP Genel Merkezi ile Bursa İl Başkanlığı'nın, Mustafa Çelik başkanlığındaki yönetim kurulunun görevine son vermesi sürpriz olarak değerlendirildi. İl Başkanı Yardımcısı İsmail Hakkı Edebali tarafından tebliğ edilen karar doğrultusunda, AKP İlçe Başkanlığı'nın bu haftaki olağan toplantısında, gündeme gelen istifaların yankıları sürüyor.

Mustafa Çelik başkanlığındaki yönetimin görevine son verilmesi, AKP Genel Merkezi'nin Çelik'i gözden çıkardığı ve belediye başkanlığı için başka bir ismi hazırladığı yönünde değerlendirildi.

Yeni yönetim kurulu oluşturulana kadar başkanlık görevini vekâleten üstlenen Murat Erol, istifa dilekçelerini dün İl Başkanlığı'na teslim etti.

Konu hakkında açıklama yapan Erol, AKP Genel Merkezi'nin temayül yoklamasında, diğer adaylara eşit mesafe sağlanması amacıyla teşkilatın görevden alındığını kaydetti. Erol, “Temayüllerin daha adaletli yapılabilmesi için İlçe teşkilatımızın görevine son verildi. Yönetim Kurulumuz ile son toplantımızı yaptık. Belediye Başkan adayının daha sağlıklı belirlenmesi için bu karar alındı. Seçimlere yeni oluşturulacak yönetim kuruluyla hazırlanacağız” dedi.

AKP kulislerinde, yeni oluşum için Meclis Üyesi Orhan Güzel'in ismi dolaşıyor. Güzel'in

ise, belediye başkanlığına aday adayı olmayı düşündüğü belirtiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.