Erol Onur’a eleştiri yağmuru

Erol Onur’a eleştiri yağmuru
*Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, Anavatan Partisi’nden adaylığını yeniden açıklayan Erol Onur’un “Göreve geldiğimde enkaz devraldım. Kasasında 5 trilyon parası olan bir belediye bıraktım. Benim on yılda yaptığımı bunlar beş yılda bitirdiler. Karacabey Belediyesi, şu an 20 trilyon borçlu durumda” diye konuşmasını ağır bir dille eleştirdi.
Belediye Başkanı Ergün Koç, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili söylemlerin mantık çerçevesinde olması gerektiğini belirterek, Anavatan Partisi Belediye Başkan Adayı Erol Onur’u eleştiri yağmuruna tuttu.
Göreve geldikleri 2004 Mart’ından bu zamana kadar Belediye gelirlerinin yüzde 245 arttığına dikkat çeken Başkan Koç, “Rakamlarla konuşanlar sağlık kontrolünden geçsin. Ayrıca onlara sağlam bir de hesap makinesi verilmelidir. Her şey açıkça ortadadır.
Bize 20 milyon TL değil, 2 milyon 415 TL bırakıldı. Onların bize bıraktığını biz, iki ayda harcıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana insana değer verdik. Para, insan mutluluğuna hitap ettiği sürece anlam taşır. Belediye banka değildir. Hizmet üretmelidir. Hizmetlerimizle ilgili yorum yapanlar ‘Mümeyyiz Belgesi’ alsın. Kimseye enkaz edebiyatı yapmadık. Kimseyi kandırmadık. Görevde bulunduğumuz süre zarfında ilkleri gerçekleştirdik. Eğitime büyük katkılarımız oldu. İhtiyaçlı öğrencilerimize burs verdik. Okullara önemli destekler verdik. ‘Olmaz’, ‘Yapılamaz’ denilen Doğalgaz’ı Karacabey’e getirdik. Hiçbir zaman koltuk arayışı içinde olmadık. Bizi eleştiren kişiye soruyorum; Neden adaylığını açıklamayı geciktirdi? Sürekli Ankara’ya giderek başka bir arayış içinde mi oldu? Belediyeler politika yeri değil, hizmet kurumudur. AK Parti’ye geçmemin nedeni ise, siyasi iradeyi arkamıza almak içindi. Bilindiği üzere, Belediyelerin yapacakları yasalar çerçevesinde belirlenmiştir. Siyasi irade arkanızda olmadığında yapmak istediğiniz hizmetlerde başarılı olamıyorsunuz. Örneğin, tek başınıza TOKİ’yi çözemezsiniz. Yeniköy’deki piknik alanının Belediye’ye verilmesi, elektiriğin yeraltından değiştirilmesi, çöp yerinin değiştirilmesi, Gölecik Suyu’nun tasarruf ve idaresi, Otogar’ın yeri gibi birçok konuda siyasi iradiyi arkanızda hissetmediğiniz sürece hizmetten söz etmek zordur. Karacabey’in menfaatleri neyi gerektiriyorsa, onu yapmaya çalıştım. Yargıda süren davalarla ilgili olarak da, ne gerekiyorsa hesabını vermeye hazırım. Halka hizmet dışında hiç bir şey yapmadım. Ankara’nın da gücünü arkamıza alarak, Karacabey’in çehresini değiştirmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.
14 yıl sonra neden eski defterleri karıştırıyorsun?
Karacabey’de 1989-1994 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan Ali Hayri Dörter de Ergün Koç’u desteklercesine Erol Onur’a yüklendi ve “Göreve geldiğimizde enkaz devraldık” sözlerini sert bir dille eleştirdi.
Erol Onur’un yaşı gereği hafızasında sorunlar olduğunu söyleyen Dörter, “14 yıl önce, 1994 seçimlerinde kendisinin o makama nasıl geldiğini çok çabuk unutmuş, devraldığı belediyenin borcunun olduğunu, araçların bakıma muhtaç olduğunu ifade etmiştir. Karacabey Belediyesi Hesap İşleri ve Muhasebe Servisi arşivlerini bir araştırsın. O günkü koşullarda hiçbir personelin ve esnafın alacağı olmadığı gibi, kasasında parası da vardı. Sayın Erol Onur, 14 yıl sonra neyi ispat etmeye çalışıyor? 10 yıllık Belediye Başkanlığında, icraat ve savurganlıkta ilçeye yakışmayan tesisleri hiç irdeledik mi? Övündüğü bu tesislerin seçim bürosuna astığı, vatandaşın trilyonlarca parasını heba ettiğinden bahsettik mi hiç? İsterseniz anlatalım; 9 katlı yapılan Hizmet Binası’nın kaç katı belediye tarafından kullanılıyor? Girişi çıkışı belli olmayan Katlı Otopark’tan, şehir dışında olması gereken ve prefabrik yapılan Otobüs Terminaline, katledilen Eski İtfaiye Binası’ndan, Mezbaa Soğuk Hava Deposunun yıkılarak yerine yapılan Akaryakıt İstasyonuna, Parke Yollardan, 3. lig temsilcisi Karacabeyspor’un düştüğü hazin duruma kadar tüm icraatları halkın takdirine bırakıyorum. 14 yıldır köşeme çekilmiş, politikadan uzak, huzur içinde anılarımla baş başa yaşarken, neden eski defterleri karıştırıp, beni de bu arenaya çektim?” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.