Erhan Onar AKP’den istifa etti!

*AKP'nin dürüst ve çalışkan isimlerinden Onar'ın istifası gündeme bomba gibi düştü. Erhan Onar'ın AKP'den kopması sürpriz olarak değerlendirilirken istifaların devam edebileceği dile getiriliyor.

*Onar, istifa gerekçesinde, Sadi Kurtulan ile dürüstlük anlayışında ters düştük. Benim için sağlıklı çalışma ortamı kalmadı” dedi. 

*MHP'nin Erhan Onar'a başkan adaylığı teklifi götürdüğü ve Erhan Onar'ın ise teklife evet demediği ancak düşünmek için süre istediği konuşuluyor.

Mustafakemalpaşa AKP Belediye Meclis Üyesi Erhan Onar, dün noter aracılığı ile partisinden istifa ettiğini açıkladı. 

Belediye meclis üyeliği görevini beş yıla yakındır başarıyla sürdüren Erhan Onar'ın sürpriz istifası gündeme bomba gibi düştü. 

Belediyedeki yanlış uygulamalara karşı sergilediği dik duruşlu çalışmalarıyla dikkatleri çeken Onar'dan sonra AKP'deki kırılmaların yeni istifalarla devam edebileceği dile getirildi.

AKP'nin dürüst ve çalışkan isimlerinin önde gelenlerinden biri olarak tanınan Erhan Onar'ın partisinden kopması, siyaset kulislerinde değişik yorumları da beraberinde getirdi.

İstifayı doğrulayan AKP İlçe Başkanı Kerim Akça “Sayın Onar, değerli bir ağabeyimdir. Partimize ve İlçemize önemli hizmetler kazandırmıştır. Belediye Başkanımız Sayın Sadi Kurtulan ile iki yıldır anlaşmazlık yaşıyordu. Kendilerini uzlaştırmak için defalarca bir araya getirdim. Her nedense anlaşmazlık bir türlü noktalanmadı. İstifası dün geldi, üzüldüm. MHP'den adaylık teklifi aldığını duyuyoruz. Hayırlı olsun. Salı günü istifayı değerlendireceğiz. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. Allah yolunu açık etsin” dedi.

İstifayı değerlendiren AKP'li Meclis üyeleri ise,”Üretkenliği ile Partimize dinamizm kazandıran bir isimdi. Dürüstlüğü ve çalışkanlığı bizlere sürekli örnek olmuştur” şeklinde konuştu.

Geri dönmeyi düşünmediğini belirten Erhan Onar, istifasıyla ilgili fazla konuşmak istemediğini, Sadi Kurtulan ile dürüstlük ilkelerinde ters düştüklerini ve kendisi için bundan sonra AKP'de sağlıklı çalışma ortamı bulamayacağını söyledi. Onar, AKP'de, hizmet aşkıyla çalışan bir çok değerli arkadaşı olduğunu, kendisine bu güne kadar destek verenlere teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. 

AKP ile bağlarını koparan Erhan Onar'a MHP'nin başkan adaylığı teklifi götürdüğü, Erhan Onar'ın ise teklife sıcak baktığı ancak evet demeden önce düşünmek için biraz süre istediği öğrenildi.       

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.