ERHAN KINDIR’DA AĞAÇ DİKME BAYRAMI

*Okul bahçesi 200 ağaçla yeşillendirilirken, çevreci öğrencilerin profesyonellere taş çıkartan tiyatro etkinliğindeki başarılı performansları izleyicileri mest etti.
*Orman Haftası nedeniyle Yeşil Hedef Doğa Gönüllüleri’nin öncülüğünde Şehit Erhan Kındır İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikler büyük beğeni topladı.

Karacabey Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlkokulu’nda Orman Haftası nedeniyle görmeye değer iki güzel etkinlik gerçekleştirildi.
Okul bahçesi 200 ağaçla gelin gibi süslenirken, minik öğrencilerin sahnelediği, “Doğaya sahip çıkalım” içerikli tiyatro etkinliği ise göz kamaştırdı.
Yeşil Hedef Doğa Gönüllüleri öncülüğünde Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlkokulu’nda 7’ncisi düzenlenen Fidan Dikim Organizasyonu başarıyla noktalandı.
Okul bahçesi kısa sürede 200 ağaçla yeşillendirildi.
Çevreci öğrencilerin profesyonellere taş çıkartan “Doğayı koruyalım” içerikli tiyatro etkinliği ise izleyicileri mest etti.
“Ağaç yaşken eğilir” sözünden yola çıktıklarını belirten Yeşil Hedef Doğa Gönüllüleri’nin fidan dikme çalışmaları tam not aldı.
Erhan Kındır’lı minik öğrenciler ise “Gelecek kuşaklara yeşil bir dünya bırakalım” mesajlarıyla etkinliğe damga vurdu. Çevreci öğrencilerin, “Yeşili sevelim, doğayı koruyalım” mesajları büyük alkış aldı.
Okuldaki anlamlı etkinlikler katılımcıların büyük beğenisini topladı.
Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlkokulu’nda düzenlenen etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Aydın ve Erkan Öztürk’ün yanı sıra, organizasyona katkı veren firma temsilcileri, doğa gönüllüleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlkokulu Müdürü Erbay Köse, yeşil alanların yetersizliğine dikkat çekti.
Köse, “Ormanlarımız ve yeşil alanlarımız betonlaşma uğruna yok oluyor. Buna aşırı sanayi kirliliği eklenince, doğamız ve çevremiz büyük zararlara uğruyor. Gelecek kuşaklara, suyu ve havası temiz, daha sağlıklı yaşanılabilir bir ülke bırakma sorumluluğu taşıyoruz. Türkiye’nin daha fazla yeşil alana ve daha fazla ormana ihtiyacı var. Bu sadece devletin değil, birey olarak hepimizin görevidir” dedi.
Köse, çalışmalarda emeği geçenlere ve Yeşil Hedef Doğa Gönüllüleri ekibine teşekkür etti.
Yeşil Hedef Doğa Gönüllüleri Sorumlusu Tülay Gölcü Kartalkaya ise, temiz bir çevre için yeşillendirmeye devam edeceklerini söyledi.
Kartalkaya, “Daha temiz ve daha yeşil bir dünya istiyoruz. Elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız. Yeşil Hedef olarak bu güne kadar 17 bin fidanı toprakla buluşturduk. Şu ana kadar, Karacabey Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlkokulu ile birlikte 7. okulumuzun bahçesini ağaçlandırdık. ‘Yeşil Hedef’imiz doğrultusunda çalışmalarımıza bundan sonra da tüm hızıyla devam edeceğiz. Bizlere destek veren firmalarımıza ve doğa gönüllülerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.