Ergün Koç’tan “Hazmı zor” açıklaması

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı'nın geçtiğimiz hafta düzenlenen “İlçe Danışma Kurulu Toplantısı”nda “Belediye” ile ilgili üstü kapalı söylediği, “2004'te iş kazası yaşadık. 2009'da ise içimize sindiremedik” şeklindeki açıklamalarına yanıt verdi.
Matlı'nın, “İçimize sindiremedik” sözünün çok doğru ve yerinde olduğunu dile getiren Koç, “Bir kez daha açıkça şunu söylemeliyim ki, o kişi ve beraberindekiler, 2009 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimlerde Ergün Koç'a, dolayısıyla kendi partilerine oy vermediler. Aksine, başka partilerdeki insanların zihinlerini çeldiler. Onlara rağmen Ergün Koç, Karacabey Belediye Başkanlığına layık görüldü” dedi.
Kimseye dalkavukluk yapmadığına dikkat çeken Başkan Koç, “Ben, o ve onların gibilerinin anlayacağı, bileceği, kavrayacağı bir Ergün Koç değilim. Onlara, “evet efendim, tabi efendim, haklısınız efendim, siz en büyüksünüz efendim, siz nasıl uygun görürseniz efendim” diyecek ve dalkavukluk yapacak, biat kültürüne sahip değilim. Hal böyle olunca da tabii ki bir Ergün Koç'u içine sindiremeyecekler. Hep söylediğim gibi, size ve sizin gibilere kendimi anlatmaya hiç mi ama hiç gerek görmüyorum. Aksi halde bu benim için sadece ve sadece zaman israfı olur.
Ergün Koç'un dolaştığı koridorlarda, bulunduğu masalardaki kişi ve kuruluşlara onu sorun ve öğreniniz. Ergün Koç, onun bunun dalkavukluğunu ve borazancılığını yaparak bu günlere gelmedi. O, belirli mevki ve masalara, onun bunun payandası ve desteği ile değil tırnakları ile geldi. Tabi ki siz ve sizin gibiler Ergün Koç'u içine sindiremez. O biat edecek, onun bunun yalakalığını yapacak şeref ve haysiyete sahip değildir. Onun geçmişini, onun kim olduğunu, bu güne kadar tarihçesini bilmiyorsanız Hotanlı Köyü'nde şimdi mezarda yatan analarını, babalarını, dedelerini öğreniniz. Ankara'daki masalarına sorunuz. Biz onun içindir ki, yenilir yutulur hazmı kolay olmayan bir lokma değiliz. Bu nedenle bazılarının mideleri Ergün Koç'u hazmedemez ve içine sindiremez.
Karacabey halkımın sayesinde bu günlere ulaştım. Ne mutlu ki, beni Karacabey'de o koltuklara layık görenlere. Ben, içine sindiremeyenler tarafından değil, Karacabey halkım sayesinde 2004 ve 2009 yılında yapılan seçimlerinde o koltuğa layık görüldüm. Bazıları o fotoğrafları görememiş veya anlayamamış olabilirler. Yaklaşık dokuz yıldır Karacabey'de beni içine sindiremeyenler sayesinde değil, Karacabey halkı sayesinde burada bulunuyorum.
Sorun, soruşturunuz. Ergün Koç'un kolay bir lokma ve öyle kolay bir şekilde hazmedilecek bir kişi olmadığını bilmeyenler öğrenmelidirler. Ondan sonra Ergün Koç ismini ağzınıza alınız ve telafuz ediniz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.