Eren: “Ekmek zammına itiraz edildi”

Belediye Başkan Vekili Meral Eren, BESOB (Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası) tarafından ekmeğe yapılan zama itiraz edildiğini belirtti.
Ekmek fiyatları konusunda belediyelere yalnızca bilgi verildiğini ifade ederek, yasa gereği tarifede değişiklik yapılamayacağını kaydetti. Yeni tarifeye itiraz ettiklerinin altını çizen Eren, “Tarım politikasındaki yanlışlıklar vatandaşa zam olarak yansıyor. Buğday, ayçiçeği, mısır ve pirinç üretiminde uygulanan yanlışların faturası esnaf ve vatandaşa ödettiriliyor” diye konuştu.
Karacabey’de 300 gr. ekmeğin 70 krş’tan ve 600 gr. ekmeğinde 1.40 YTL’den satılmasına vatandaşlar tepki gösterirken, zammın Belediye tarafından yapıldığı yönündeki söylentilere Meral Eren yanıt verdi. Eren, ekmek fiyatlarının BOSEB tarafından 17 ilçenin temsilcileriyle alınan kararla yapıldığını hatırlatarak, bazı çevrelerin zammı belediyeye mal etme çabası içinde olduğunu söyledi. Eren, “Encümenimiz ekmek zammına yasal süre içinde itiraz etti. Belediye serbest piyasa şartlarında ekmek gramajı ve fiyatını belirleme yönünde bir karar alamaz.
BOSEB’in aldığı kararı onaylar veya itiraz eder. Bilirkişilerden oluşan komisyon itirazımızla ilgili en uygun kararı vereceğine inanıyorum” dedi.
Ekmeğin zam yemesindeki temel etkenin buğday, un ve akaryakıttaki fiyat artışından kaynaklandığını belirten Eren, “Sorunların asıl nedeni araştırılmalı ve tarım ürünlerinde yaşanan yanlış politikalar ve sürekli artan maliyet girdileri tartışılmalıdır” şeklinde konuştu. Eren, fırınlarla belediyeyi karşı karşıya getirmek için ortaya atılan iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Eren, Belediye Ekmek Fabrikası’nda günlük 2500 ekmek çıkarıldığını vurgulayarak, 250 gr. ekmeğin 30 krş’tan satılmaya devam edileceğini kaydetti. Eren piyasayı dengelemek için belediyenin ekmek ürettiğini belirterek, gerekirse ekmek kapasitesinin yüzde yüz arttırılarak 5000 adete çıkarılabileceğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.